Despre Cristina Chipurici (Pyuric)

Cristina Chipurici (Pyuric)

Salutări,

Dacă m-ai fi cunoscut în urmă cu câțiva ani, ți-ar fi fost clar că sunt o workaholică dependentă de tehonologie, cu un stil de viață toxic pe termen lung, imatură emoțional și cu un ego uriaș. Eram sedentară, lucram toată noaptea, mă culcam la răsăritul soarelui, mă trezeam uneori în timpul somnului ca să mai răspund la mail-uri și nu dormeam mai mult de patru ore. Lucram în industria muzicală și aveam luni întregi în care eram mai mult pe drumuri, conducând între orașe pentru a ajunge la diverse concerte, unde consumam un pic prea mult alcool. Ah, și nu citeam cărți – deloc, nici măcar una pe an.

Știu că aceste detalii sunt șocante pentru cei care m-au cunoscut ceva mai recent. Stilul meu de viață de la 20 de ani a venit cu niște costuri pe care le-am plătit și poate că voi mai plăti, dar m-au forțat să mă schimb. Radical. Cristina din prezent, la 33 de ani, n-are nicio legătură cu acea Cristina din trecut.

Acum alerg maratoane montane și am un program fix de somn, care mă ajută să fiu în picioare la răsăritul soarelui sau chiar mai devreme, și asta fără alarmă. Citesc în jur de 70 de cărți pe an. Ultima oară am consumat alcool prin 2017. Am o relație sănătoasă cu tehnologia, cu telefonul și aplicațiile de social media sau chat. Povestea mea a apărut chiar într-un articol BBC despre cum să-ți formezi obiceiul de a citi zilnic.

Mai mult de atât, acum lucrez cu oameni 1-la-1 și îi ghidez să-și formeze obiceiuri mai bune, să descopere unelte prin care-și pot gestiona atenția și timpul, să obțină energie și claritate. Adică exact lucrurile cu care m-am luptat eu personal multă vreme.

M-am lovit singură cu capul de toți pereții și m-am confruntat cu consecințele stilului meu de viață până când, într-un final, am fost nevoită să învăț să cer ajutorul. Am început să citesc și să experimentez pe propria-mi piele. M-am schimbat, iar acum îi ghidez la rândul meu pe cei care doresc să se schimbe. Și vorbesc deschis despre toate aceste lucruri, în speranța că nu vor face și alții aceleași greșeli.

Pe lângă articolele de aici, de pe blog, îți recomand să te abonezi la newsletter – acela este cel mai bun loc unde mă poți urmări, și la podcast, unde am invitați oameni care fac performanță și stăm de vorbă despre obiceiurile lor bune.

Dacă te-ar interesa să lucrezi cu mine, găsești detalii și testimoniale pe pagina asta.

Încerc să aplic zilnic ce am învățat din stoicism. Personalitate: INTJ.

Gallup strengths: Restorative, Learner, Relator, Analytical, Responsibility.

Motivația principală: Growth.


WORK:

Am studii în jurnalism și music business, iar experiența mea profesională este în digital și content marketing, skilluri aplicate în industria muzicală, tech startups și ecommerce.

Am devenit cunoscută în online-ul românesc datorită unui blog de muzică numit Monden.info, pe care l-am cofondat în 2007. L-am vândut ulterior, devenind prima tranzacție de acest gen din România, și am investit suma câștigată într-un Master in Music Business la Berklee College of Music. Am fost mult timp unul dintre cei mai renumiți oameni din industria muzicală și am lucrat cu artiști independenți, în special din zona hip-hop și rock, pe care i-am ajutat să se promoveze online. Ulterior am căpătat experiență și în alte industrii: am lucrat cu start-ups de streaming, tech, cyber-security, agenții de PR, digital marketing și SEO.

În 2017 am pornit The CEO Library, un proiect internațional cu cărți recomandate de oameni care sunt printre cei mai buni din lume la ceea ce fac. Am intervievat peste 250 de antreprenori renumți în întreaga lume și am vorbit despre cărțile care le-au schimbat viața și obiceiurile lor legate de citit. M-am retras din proiect în 2019, din dorința de a contribui mai mult la nivel local: cu alte cuvinte, să pun umărul la o schimbare în România.

Part-time sunt implicată și în PORC, brandul românesc de streetwear co-fondat în 2012 și condus de soțul meu.

Toată experiența profesională e detaliată pe LinkedIn.

PROIECTE ȘI APARIȚII MEDIA RECENTE:

DoR – Digital Control: Am construit o serie de newsletters despre cum să gestionăm dependența de tehnologie, cum să preluăm înapoi controlul și să obținem echilibru în era digitală.

PressOne: Am scris o serie de articole despre pregătirea pentru cutremure, cum ne construim reziliență și asumarea responsabilității într-un sistem.

Podcast Robert Katai – Podcastu’ lui Katai: “Cristina Chipurici: ‘Nu-mi place să mă arunc în ceva fără să fiu pregătită’ ” (februarie 2020).

Podcast Marian Hurducaș – Hurducast: “Cristina Chipurici, digital wellbeing coach: Dependența de online e similară cu dependența de droguri“. (ianuarie 2020)

Evenimentul Pe Bune Live, TNB, organizat de Andreea Vrabie și revista DoR: Cine suntem dincolo de succes? (noiembrie 2019)

Podcast Andra Zaharia – How do you know?: “Build life-changing habits (with Cristina Chipurici)” (engleză, mai 2019).

Indie Hackers: Real stories with real startup founders (engleză, aprilie 2019).

BBC: How to cultivate a daily reading habit (engleză, martie 2019).

Conferința PR Beta – Power of the People: Puterea comunităților – Cum să construiești o comunitate cu ajutorul email marketing (mai 2019, Timișoara, Incuboxx).

Conferința SO Meetups – Content Marketing: How to Grow a Newsletter? Cristina’s 7 Laws (mai 2019, București, Qreator).

Conferința SO Meetups – Productivitate: Cum să fii mai productiv – The Attention Economy: cum ajungem dependenți de social media și ce impact are asupra muncii noastre (octombrie 2018, București, Qreator).

Revista Running Mag: “Ce o motivează pe Cristina Chipurici să iasă la alergare?” (mai 2017).

Conferința Linked Culture, Panelul despre bune practici în comunicarea digitală (mai 2017).


CONTACT:

Dacă vrei să lucrăm împreună, găsești AICI detalii și testimoniale. Ocazional țin și workshopuri pentru companii.

Rugămintea mea este să mă contactezi folosind metoda menționată acolo, deoarece nu citesc mesajele private primite pe social media / chat apps.

Dacă reprezinți un brand sau o agenție, te-ar ajuta să știi că nu sunt interesată de comunicate de presă, invitații la evenimente, produse, pitchuri de articole, bartere sau link exchange.

Nu doresc să primesc cărți și, de asemenea, nu dau interviuri.

Mulțumesc.

– Cristina

[Pagină modificată ultima oară în: martie 2021]

Motto: “Develop the habit of letting small bad things happen. If you don’t, you’ll never find the time for the life-changing big things.” (via Tim Ferriss)