Salutări. Numele meu este Cristina Chipurici, prietenii îmi spun Pyuric (poreclă din copilărie, vine de la numele de familie). M-am născut, am crescut și locuiesc în București, România.

Sunt un om de digital și content marketing care ajută oamenii să-și formeze obiceiuri sănătoase și să țină sub control dependența de telefon și platforme digitale, la pachet cu tot ce înseamnă asta (social media, chat, gaming, chiar și excesul de articole sau seriale). Creez conținut pe acest subiect, țin workshopuri pentru persoane fizice și companii, dar lucrez și 1-1 cu oameni. (Ai AICI mai multe detalii)

Ce aduc eu diferit este perspectiva cuiva care a făcut performanță în promovare digitală, a lansat proiecte online de succes și depinde de acest mediu pentru jobul său. Renunțarea la platformele digitale nu este o soluție, ci avem nevoie de uneltele emoționale și raționale pentru a gestiona comportamentul nostru online.

Din 2007 până în prezent am lansat mai multe proiecte de content, am fost digital & content marketer pentru mai multe branduri, am lucrat în industria muzicală, am făcut promovare și management pentru artiști independenți (hip-hop și rock), am lucrat cu branduri de streetwear/magazine online, start-ups de servicii de streaming, cyber-security software, digital marketing în agenții de PR sau SEO, am fost și șofer, și trainer, am organizat evenimente, am luat sute de interviuri. Găsești mai jos proiectele recente la care am pus sau încă pun umărul, iar toată experiența profesională e detaliată pe LinkedIn.

Sunt motivată de procesul de a învăța, a evolua în permanență și a nu stagna, și a împărtăși cu cei din jur ceea ce învăț, pentru a-i ajuta să-și accelereze procesul de schimbare și să nu facă aceleași greșeli pe care le-am făcut eu.

În prezent citesc în medie 70 de cărți pe an (în special non-ficțiune), însă până în urmă cu câțiva ani nu citeam deloc, nici măcar o carte pe an. În 2017 am lansat The CEO Library, un proiect internațional cu cărți citite de lideri, unde am intervievat sute de antreprenori pe tema cărților care i-au influențat. Povestea mea a apărut într-un articol BBC despre cum să-ți formezi obiceiul de a citi zilnic.

Alergarea este un alt obicei care mi-a schimbat viața. Până în urmă cu câțiva ani eram sedentară, dormeam foarte puțin noaptea, conduceam mii de kilometri săptămânal. În prezent mi-am reglat stilul de viață și mă antrenez aproape zilnic pentru alergări montane pe distanțe lungi (de la 25 de km în sus). Am început să alerg în februarie 2015, împreună cu grupul 321sport.

Încerc să aplic zilnic ce am învățat din stoicism. Personalitate introvertită. INTJ. Gallup strengths: Restorative, Learner, Relator, Analytical, Responsibility.


CONȚINUT PROPRIU:

1. Newsletterul Cristina’s Friday Read, trimis bilunar. Născut dintr-o frustrare legată de conținutul despre dezvoltare personală. Este locul unde împărtășesc povești care merită învățate și recomand diverse resurse, în special cărți de non-ficțiune (neuroștiință, biologie, psihologie, biografii, istorie etc). Te abonezi aici.

2. Podcastul Cristinei, un singur sezon, episoade lansate lunar. Este un pretext pentru a intervieva oamenii care mi-au influențat viața. Invitații de până acum: Deliric, Sergiu Floroaia, Andrei Roșca, Carmen Albișteanu. Dintr-o frustrare legată de cât de superficiale sunt cele mai multe podcasturi existente la ora actuală, care doar îți oferă iluzia că ai fi învățat ceva, mi-am dorit ca acest podcast să fie lung și să merg în profunzime cu conversațiile, așadar episoadele au în medie 2-3 ore. Poți să afli mai multe despre el și să-l asculți de aici.


PROIECTE / COLABORĂRI RECENTE:

DoR: În ianuarie 2020 am pornit proiectul Digital Control împreună cu revista DoR (Decât o Revistă). Am construit o serie de newsletters despre cum să gestionăm dependența de tehnologie, cum să preluăm înapoi controlul și să obținem echilibru în era digitală. Citește aici integral seria de newsletters.

DoR: În ianuarie 2020 am pornit proiectul Digital Control împreună cu revista DoR (Decât o Revistă). Am construit o serie de newsletters despre cum să gestionăm dependența de tehnologie, cum să preluăm înapoi controlul și să obținem echilibru în era digitală. La final ne-am văzut cu cititorii newsletterului la un eveniment ținut la Maastricht School of Business, unde am vorbit despre cum funcționează the attention economy, modelul de business din spate, când a fost inventat, efectele pe termen lung asupra societății, cum erodează democrația, media și sănătatea mentală, și info din cele mai noi studii și rapoarte economice. Poți citi aici integral seria de newsletters, iar aici sunt poze de la eveniment.

Workshop de digital mindfulness, pe care-l țin anual cu maxim 10 oameni, pentru cei care doresc să-și recâștige atenția și să gestioneze dependența de digital (telefoane, social media, chat, email, știri etc). Poți vedea aici testimoniale și detalii.

PressOne: Pentru PressOne am scris o serie de articole despre pregătirea pentru cutremure, cum ne construim reziliență și asumarea responsabilității. Le citești aici. Promit să mai urmeze și altele, este un subiect care mă obsedează.

PORC: am fost implicată part-time în brandul românesc de streetwear PORC încă de când s-a lansat, în rol de consultant de marketing și comunicare. Din toamna 2018 am început să mă implic full-time în mai multe aspecte tipice pentru un business de ecommerce, în special social media, customer support, copywriting, angajat și trainuit oameni noi.

The CEO Library: este site-ul cu cărți recomandate de oameni care sunt printre cei mai buni din lume la ceea ce fac, pe care l-am co-fondat în 2017 împreună cu Bobby Voicu. Am intervievat peste 250 de oameni din întreaga lume pentru acest proiect, cu care am stat de vorbă despre cărțile care le-au schimbat viața și obiceiurile lor legate de citit. M-am retras din proiect în toamna 2019, am rămas acționar, Bobby a preluat responsabilitățile operaționale.

Heimdal Security: În 2015 și 2016 am scris zeci de articole și ghiduri educaționale despre cyber-security, pentru start-up-ul danez Heimdal Security. Arhiva materialelor este aici.

Studii: Liceul Bilingv Englez George Coșbuc București (2002-2006), Facultatea de Jurnalism Hyperion București (2006-2009), Master in Music Business (Berklee College of Music).

Dacă vrei informații despre experiența mea din 2007-2015, vezi direct contul de LinkedIn.


INTERVIURI RECENTE / PUBLIC SPEAKING:

– Februarie 2020, Digital Control x DOR: Am încheiat proiectul Actualizator: Digital Control făcut împreună cu revista DoR printr-un eveniment unde au participat cititorii newsletterului, ținut la Maastricht School of Business. Am vorbit despre cum funcționează the attention economy, modelul de business din spate, când a fost inventat, efectele pe termen lung asupra societății, cum erodează democrația, media și sănătatea mentală, și info din cele mai noi studii și rapoarte economice.

– Noiembrie 2019, Pe Bune Live: am urcat pe scena TNB și am vorbit la evenimentul Pe Bune Live, organizat de Andreea Vrabie și echipa revistei DoR. Am vorbit despre cine suntem dincolo de succes. Înregistrarea este aici.

– Martie 2019, BBC: How to cultivate a daily reading habit: Cei de la BBC au scris despre povestea mea, de ce am pornit proiectul The CEO Library și cum mi-am construit obiceiul de a citi zilnic cărți. Găsești articolul aici (engleză).

– Aprilie 2019, Indie Hackers: Real stories with real startup founders (engleză).

– Mai 2019, Andra Zaharia – How do you know? podcast: “Build life-changing habits (with Cristina Chipurici)” (engleză).

– Februarie 2020, Robert Katai – Podcastu’ lui Katai: “Cristina Chipurici: ‘Nu-mi place să mă arunc în ceva fără să fiu pregătită’ “.

– Ianuarie 2020, Marian Hurducaș – Hurducast: “Cristina Chipurici, digital wellbeing coach: Dependența de online e similară cu dependența de droguri“.

– Mai 2019, Conferința PR Beta, Power of the people: Puterea comunităților – Despre cum să construiești o comunitate cu ajutorul email marketing (Timișoara, Incuboxx).

– Mai 2019, Evenimentul SO Meetups: Content Marketing: How to Grow a Newsletter? Cristina’s 7 Laws (București, Qreator).

– Octombrie 2018, SO Meetups: Cum să fii mai productiv, prezentare despre The Attention Economy: cum ajungem dependenți de social media și ce impact are asupra muncii noastre (eveniment ținut la spațiul Qreator din București).

– Mai 2017, Running Mag: “Ce o motivează pe Cristina Chipurici să iasă la alergare?“.

– Martie 2017, Conferința Linked Culture, Panelul despre bune practici în comunicarea digitală.


Contact:

Dacă ești interesat să lucrăm împreună pe tema construirii de obiceiuri sănătoase și gestionării dependenței de social media, citește ce am scris AICI (găsești acolo și adresa mea de mail pentru contact).

Conturile personale de social media: Instagram | Facebook | LinkedIn | Twitter.

Motto: “Develop the habit of letting small bad things happen. If you don’t, you’ll never find the time for the life-changing big things.” (via Tim Ferriss)

[Pagină modificată ultima oară în: octombrie 2020]