Despre Cristina Chipurici (Pyuric)

Hei,

Primul lucru pe care ai nevoie să-l știi despre mine este că lucrez cu oamenii și îi ghidez în a-și construi o relație mai sănătoasă cu tehnologia, să-și formeze obiceiuri bune și să descopere unelte prin care-și pot gestiona atenția și timpul, să obțină energie și claritate.

Sunt lucrurile cu care m-am luptat eu personal multă vreme și știu că am pornit de jos, foarte de jos. Am avut mulți ani în care am fost sedentară, dormeam prost – lucram toată noaptea, mă culcam după ce răsărea soarele iar somnul era fragmentat deoarece mă trezeam și răspundeam la mesaje; nu citeam cărți – deloc, nici măcar una pe an; consumam un pic prea mult alcool iar, prin natura jobului, eram non-stop lipită de telefon.

Am depins dintotdeauna de mediul online pentru job, însă asta nu este o scuză pentru a nu impune niște limite sănătoase și a mă auto-sabota.

Pentru comparație, acum alerg semi-maratoane și maratoane – și multe din ele pe munte, mi-am reglat somnul, citesc în jur de 70 de cărți pe an, nu am mai consumat alcool de ~3 ani și am o relație sănătoasă cu telefonul și aplicațiile de social media, chat. Povestea mea a apărut și într-un articol BBC despre cum să-ți formezi obiceiul de a citi zilnic.

M-am lovit singură cu capul de toți pereții și m-am confruntat cu consecințele unui astfel de stil de viață toxic până când, într-un final, am fost nevoită să învăț să cer ajutorul. Am început să citesc și să experimentez pe propria-mi piele, am evoluat, iar acum îi ghidez pe cei care doresc și ei să treacă printr-un proces de schimbare.

În plus față de articolele de aici, de pe blog, îți recomand să te abonezi la newsletter (acela este cel mai bun loc unde mă poți urmări) și la podcast (unde intervievez high-performers).

Dacă vrei să lucrezi cu mine, găsești detalii și testimoniale pe pagina asta.

Încerc să aplic zilnic ce am învățat din stoicism. Personalitate: INTJ. Gallup strengths: Restorative, Learner, Relator, Analytical, Responsibility.

Background-ul meu este în digital și content marketing, aplicat în music business, tech startups și ecommerce. Am devenit cunoscută în online-ul românesc datorită unui blog cu conținut despre industria muzicală, Monden.info, pe care l-am fondat în 2007, când eram în primul an de facultate. L-am vândut ulterior, devenind prima tranzacție de acest gen din România, iar banii câștigați i-am învestit într-un master în music business la Berklee College of Music. Am lucrat cu artiști independenți, din zona hip-hop și rock, pe care i-am ajutat să se promoveze online și să treacă din semi-obscuritate la statutul de artiști care țin turnee naționale sold-out, și am fost mult timp unul dintre cei mai cunoscuți oameni din industria muzicală. Am lucrat cu start-ups de streaming, tech, cyber-security, agenții de PR și SEO. Toată experiența profesională e detaliată pe LinkedIn.


PROIECTE ȘI COLABORĂRI ACTUALE / RECENTE:

PORC: Brandul românesc de streetwear.

DoR: Am construit proiectul Digital Control, o serie de newsletters despre cum să gestionăm dependența de tehnologie, cum să preluăm înapoi controlul și să obținem echilibru în era digitală.

PressOne: Am scris o serie de articole despre pregătirea pentru cutremure, cum ne construim reziliență și asumarea responsabilității.

The CEO Library: În 2017 am pornit și crescut acest proiect internațional cu cărți recomandate de oameni care sunt printre cei mai buni din lume la ceea ce fac. Am intervievat peste 250 de oameni din întreaga lume și am vorbit despre cărțile care le-au schimbat viața și obiceiurile lor legate de citit. Co-fondat împreună cu Bobby Voicu. M-am retras din proiect în 2019.


APARIȚII MEDIA RECENTE:

Podcast Robert Katai – Podcastu’ lui Katai: “Cristina Chipurici: ‘Nu-mi place să mă arunc în ceva fără să fiu pregătită’ ” (februarie 2020).

Podcast Marian Hurducaș – Hurducast: “Cristina Chipurici, digital wellbeing coach: Dependența de online e similară cu dependența de droguri“. (ianuarie 2020)

Evenimentul Pe Bune Live, TNB, organizat de Andreea Vrabie și revista DoR: Cine suntem dincolo de succes? (noiembrie 2019)

Podcast Andra Zaharia – How do you know?: “Build life-changing habits (with Cristina Chipurici)” (engleză, mai 2019).

Indie Hackers: Real stories with real startup founders (engleză, aprilie 2019).

BBC: How to cultivate a daily reading habit (engleză, martie 2019).

Conferința PR Beta – Power of the People: Puterea comunităților – Cum să construiești o comunitate cu ajutorul email marketing (mai 2019, Timișoara, Incuboxx).

Conferința SO Meetups – Content Marketing: How to Grow a Newsletter? Cristina’s 7 Laws (mai 2019, București, Qreator).

Conferința SO Meetups – Productivitate: Cum să fii mai productiv – The Attention Economy: cum ajungem dependenți de social media și ce impact are asupra muncii noastre (octombrie 2018, București, Qreator).

Revista Running Mag: “Ce o motivează pe Cristina Chipurici să iasă la alergare?” (mai 2017).

Conferința Linked Culture, Panelul despre bune practici în comunicarea digitală (mai 2017).


CONTACT:

Dacă vrei să lucrăm împreună (1-la-1), găsești AICI detalii și testimoniale. Rugămintea mea este să mă contactezi folosind metodele pe care le menționez acolo (nu răspund la mesajele private primite pe social media sau diverse aplicații de chat).

Dacă reprezinți un brand sau o agenție, te-ar ajuta să știi că nu sunt interesată să primesc comunicate de presă, invitații la evenimente, produse, pitchuri de articole, bartere sau link exchange.

Mulțumesc.

Motto: “Develop the habit of letting small bad things happen. If you don’t, you’ll never find the time for the life-changing big things.” (via Tim Ferriss)

– Cristina

[Pagină modificată ultima oară în: ianuarie 2021]