Despre Cristina Chipurici (Pyuric)

Cristina Chipurici (Pyuric)

Salut, sunt Cristina, 1/2 Content Creator, 1/2 Change Strategist. 34 de primăveri. Născută și crescută în București. Mindset stoic. Îmi încarc bateriile alergând semi-maratoane montane.

Am 15 ani de lansat, promovat și condus proiecte online de succes, cu experiență în content creation & marketing, music business, ecommerce, streetwear brands și tech startups.

Prin ceea ce fac în prezent îi ghidez pe alții să devină mai productivi și în același timp mai umani. Să aibă relații sănătoase, care-i împlinesc și îi ajută să crească (personal și profesional), dar să nu-și atașeze prea tare identitatea și să uite ce-i face unici. Să-și controleze atenția și energia, dar să fie antifragili când lovește haosul. Să descopere unelte prin care-și pot gestiona atenția și timpul, să obțină energie și claritate. Și poate să se și distreze în tot acest timp. Adică exact lucrurile cu care m-am luptat eu personal multă vreme.

Din dorința de a da mai departe lucrurile pe care le învăț, din 2017 trimit newsletterul Friday Read, citit în prezent de mii de români – este cel mai bun loc unde mă poți urmări; înregistrez interviuri cu high performers pentru podcastul meu și țin workshopuri și traininguri.

În 2021, împreună cu Whisper – Center for Strategic Change, am organizat și ținut un program intens de prevenție a burnoutului – peste 45 de ore de workshopuri pe care le-am ținut și am lucrat cu participanții pe acest subiect, timp de 4+ luni. Programul a fost gândit și creat doar pentru persoane fizice, care s-au înscris din proprie inițiativă. Mai multe detalii: Ultimate Guide to Mastering Burnout.

De asemenea, sunt Change Strategist, adică lucrez 1-la-1 cu oameni și îi ajut să-și atingă obiectivele dorite. Le sunt parteneră în proces și îi ghidez să descopere soluții, perspective noi, să ia deciziile potrivite și să facă schimbări sănătoase și sustenabile pentru contextul lor. Folosesc elemente și tehnici din mai multe școli de coaching și construiesc un proces personalizat pentru fiecare client. În ultimii ani am lucrat pe obiective precum: managementul atenției, organizare, productivitate, claritate în decizii importante (ex: schimbarea jobului sau făcut trecerea la antreprenoriat / freelancing) și formare de obiceiuri noi (în special scris și alergare) – sunt doar câteva exemple, ca să-ți faci o idee.

Sunt o persoană curioasă din fire, motivată de procesul de a învăța și a investiga subiecte cât mai diverse. În timpul liber citesc (în medie peste 70 de cărți de non-ficțiune pe an) și fac sport – mă antrenez pentru competiții de alergare pe munte (semi-maratoane, maratoane).

Câteva dintre valorile mele: curaj, disciplină, asumarea responsabilității, independență, knowledge. Gallup strengths: Restorative, Learner, Relator, Analytical, Responsibility. Archetype Principles You: Quiet Leader. Myers-Briggs: INTJ. Very low neuroticism, high conscientiousness, high openness.

Câteva cuvinte pe scurt despre experiența mea profesională: Am devenit cunoscută în online-ul românesc în 2007, când am fondat Monden.info (actual Urban.ro), pe care l-am transformat în cel mai popular blog de muzică din România. L-am vândut ulterior, devenind astfel prima tranzacție de acest gen de la noi din țară. Am urmat cursurile unui Master in Music Business la Berklee College of Music. Am lucrat pe promovare online cu zeci de artiști pop-dance, hip-hop și rock. Am inițiat și condus proiecte în cea mai mare parte din viața profesională, dar am fost pentru puțin timp și în poziția de angajat: am fost digital manager într-o agenție de PR, respectiv content specialist la un startup de cyber security. În 2017 am pornit The CEO Library, un proiect internațional cu cărți recomandate de lideri, ocazie cu care am intervievat 250 de antreprenori care schimbă lumea și sunt printre cei mai buni la ceea ce fac. Din 2012 sunt implicată în brandul PORC, cel mai popular brand de streetwear din România. Găsești experiența profesională detaliată pe contul de LinkedIn.

Cel mai bun mod de a mă contacta: completează acest formular.

Motto: “Develop the habit of letting small bad things happen. If you don’t, you’ll never find the time for the life-changing big things.” (via Tim Ferriss)

[Pagină modificată ultima oară în: ianuarie 2022]