Despre Cristina Chipurici (Pyuric)

Cristina Chipurici (Pyuric)

Din dorința de a-i ajuta și pe alții să nu facă aceleași greșeli pe care le-am făcut eu, acum scriu despre lecțiile învățate pe propria-mi piele, țin workshopuri și lucrez 1-la-1 cu oameni.

Înainte eram dependentă de telefon și social media, eram un hoarder de informație, iar acum am reușit să-mi creez o relație sănătoasă cu orice înseamnă tehnologie. Înainte nu citeam deloc – nici măcar o carte pe an, iar acum citesc în medie 70 de cărți (de non-ficțiune) pe an… și nu doar le citesc, ci mă concentrez pe a aplica informațiile învățate din ele. Înainte nu făceam deloc sport, îmi petreceam zilele fie la calculator, fie la volan, pe când acum particip la competiții de alergare montană.

Prin munca mea îi ghidez pe alții să devină mai productivi și în același timp mai umani. Să aibă relații sănătoase, care-i împlinesc și îi ajută să crească (personal și profesional), dar să nu-și atașeze prea tare identitatea și să uite ce-i face unici. Să-și controleze atenția și energia, dar să fie antifragili când lovește haosul. Să descopere unelte prin care-și pot gestiona atenția și timpul, să obțină energie și claritate. Și poate să se și distreze în tot acest timp. Adică exact lucrurile cu care m-am luptat eu personal multă vreme.

În 2017 am pornit newsletterul Friday Read, unde vorbesc despre lucrurile pe care le învăț – este cel mai bun loc unde mă poate urmări cineva. Mă săturasem de toate articolele de dezvoltare personală scrise de diverși “experți” și “specialiști” care încearcă să pară ceva ce nu sunt și servesc rețete de “succes garantat”. Le simt la fel de superficiale și nesatisfăcătoare precum mâncarea junk: 0 valoare nutritivă, doar dau dependență și ne lasă mai înfometați ca înainte.

Pe lângă newsletter, am un podcast în care stau de vorbă cu high-performers de la care am învățat lucruri – sunt conversații lungi, profunde, deoarece m-am săturat de discuțiile superficiale în stil “5 pași pe care să-i faci ca să… “. Țin workshopuri pe teme precum habits, meditație sau dependența de tehnologie, în care îmbin cu concepte din neuroștiință. De asemenea, am ținut un program intensiv anti-burnout.

Lucrez 1-la-1 cu oameni și îi ajut să-și atingă obiectivele dorite. Le sunt parteneră în proces și îi ghidez să descopere soluții, perspective noi, să ia deciziile potrivite și să facă schimbări sănătoase și sustenabile pentru contextul lor. Am lucrat în special pe managementul atenției, organizare, productivitate, claritate în decizii importante (ex: schimbarea jobului sau făcut trecerea la antreprenoriat / freelancing) și formare de obiceiuri noi (în special scris și alergare). Găsești câteva testimoniale aici și poți afla de aici cum poți lucra cu mine.

Am pornit acest blog în 2006, și am devenit cunoscută în online-ul românesc în 2007, când am co-fondat Monden.info (actual Urban.ro), pe care l-am transformat în cel mai popular blog de muzică din țară – adică cel mai citit, comentat și preluat. L-am vândut ulterior – a fost primul blog vândut din România, tranzacție care s-a întâmplat în plină criză financiară. Cu banii câștigați am urmat cursurile unui Master in Music Business la Berklee College of Music și ulterior am fost responsabilă de promovarea online a celor mai populari artiști independenți din hip-hop-ul românesc.
Din 2012 sunt implicată în brandul PORC, cel mai popular brand de streetwear din România.
În 2017 am pornit The CEO Library, un proiect internațional cu cărți recomandate de lideri, ocazie cu care am intervievat 250 de antreprenori care schimbă lumea și sunt printre cei mai buni la ceea ce fac.
Găsești experiența profesională detaliată pe contul de LinkedIn.

Motto: “Develop the habit of letting small bad things happen. If you don’t, you’ll never find the time for the life-changing big things.” (via Tim Ferriss)

Contact: hello at cristinachipurici punct ro

[Pagină modificată ultima oară în: iunie 2022]