CHANGE STRATEGY
Lucrez 1-la-1 cu oameni, le sunt parteneră atunci când vor să schimbe ceva în viața personală sau profesională, îi ghidez să descopere soluțiile potrivite pentru ei, noi perspective, să ia deciziile potrivite și să facă schimbări sănătoase și sustenabile pe termen lung.
Filosofia mea / la ce să te aștepți:
- Am încrederea că avem cu toții resursele necesare pentru a realiza orice ne propunem. Acestea fiind spuse, Change Strategy este o formă de coaching, iar coaching nu înseamnă mentoring sau consultanță. Înseamnă că îți sunt parteneră într-un proces de schimbare și creștere, te ghidez să descoperi propriile soluții potrivite pentru contextul tău, să creezi un mediu în care să înveți și să te dezvolți.
- Nu cred în rețete de succes sau trucuri care să schimbe lucrurile peste noapte, ci am încredere în proces și asumarea unui angajament pe termen lung.
- Nu vin cu răspunsuri, idei sau sfaturi, ci mai degrabă cu întrebări care te vor provoca să descoperi tu soluțiile potrivite pentru tine. Cu toate astea, o să-ți ofer informații sau resurse (cărți, exerciții, documentare, podcasturi etc) care cred că s-ar putea să-ți fie utile.
- În general tratez oamenii ca pe niște adulți autonomi și încerc să mențin un echilibru în relația noastră – să te simți în siguranță, dar și provocat, nu menajat.
- Țin mult la privacy. Cum se traduce asta? Înseamnă că nu fac publice poveștile celor cu care lucrez, nu scriu despre sesiunile noastre și nu spun nimănui altcuiva că lucrăm împreună (dacă cineva decide să spună, este alegerea sa). Nici măcar nu trec numele de familie în calendar / notițe.
Pe ce obiective putem lucra împreună?
- Putem lucra atât pe subiecte ce țin de planul profesional, cât și personal. Tind spre o perspectivă 360 și consider că ce se întâmplă în viața personală are impact și asupra vieții profesionale. Exemple de subiecte pe care am lucrat până acum: organizare & productivitate, reconstruit relația cu tehnologia, îmbunătățit puterea de concentrare, better self-care (formare de obiceiuri – sport, meditație), metode anti-burnout, auto-cunoaștere (valori, personalitate etc).
- Tu decizi pe ce vrei să lucrăm împreună și pe ce să ne concentrăm în cadrul sesiunilor – pe toată durata angajamentului nostru, dar și în cadrul fiecărei sesiuni. Eu pot să te ajut să prioritizezi obiectivele și îți voi atrage atenția dacă simt că treci cu vederea ceva important, dar agenda finală este responsabilitatea ta.
- Clarificăm cum măsurăm (cum arată succesul?) iar la finalul sesiunilor ne ducem spre ceva pragmatic, concret, un plan de acțiune. Nu încheiem sesiunea până nu știm clar care sunt următorii pași, când îi vei face și care e planul de rezervă.
- Engagement-ul nostru poate să fie pe o durată stabilită de la început sau poate să fie open-ended, ceea ce înseamnă că procesul se întinde pe durata de care simți tu că ai nevoie. Din experiență, știu că rezultatele vin după o perioadă îndelungată de timp, însă nu există obligație să lucrăm împreună pe o durată anume. Putem încheia oricând – și eu, și tu, dacă nu există chimie sau procesul e prea încet (adică dacă folosești aceste sesiuni mai degrabă ca scuză pentru a procrastina).
Administrative: cum începem, cât durează o sesiune, unde ne vedem, cât de des?
- Cât durează o sesiune: O sesiune durează 55 de minute. Recomand să îți aloci niște timp de „buffer” după – adică măcar 15 minute în care să procesezi ce am discutat și următorii pași.
- Prima sesiune: Cel mai bun mod de a-ți da seama cum ar fi să lucrăm împreună este să stabilim o primă sesiune în care să ne cunoaștem, discutăm despre cum arată contextul tău actual, ce provocări ai, clarificăm un obiectiv-umbrelă și ce așteptări ai de la relația noastră (sau orice fel de nelămuriri / întrebări legate de proces). Prima sesiune durează 90 de minute (mai mult decât sesiunile obișnuite), la final decidem dacă vom continua să lucrăm împreună și discutăm detaliile administrative.
- Când / unde ne vedem: Stabilim împreună când și cum ne vedem: face to face, la o cafea sau o plimbare în parc (București, zona Herăstrău – stația de metrou Aviatorilor), pe Zoom sau la telefon. Nu există variantă mai bună, sunt experiențe diferite, fiecare cu propriile avantaje. Dacă este vorba de prima sesiune (care durează un pic mai mult decât celelalte), recomand să ne vedem față în față. Dacă e să alegem între Zoom și telefon, aș încuraja să ne auzim la telefon, ca să ne mai rupem de ecrane – dar depinde și de ce ne-am propus să facem în acea sesiune (dacă avem nevoie să ne uităm pe calendar sau să facem exerciții la care e nevoie de screen share, de exemplu).
- Frecvența: Depinde de obiectiv însă, din experiența mea, o cadență potrivită este o dată la 2 săptămâni. Putem să ne auzim oricând la telefon între sesiuni.
- Înainte de sesiune: Nu obișnuiesc să trimit remindere sau invitații în calendarul clienților mei (fiecare are propriul sistem de organizare). După sesiuni mai trimit notițe sau resurse care cred că te-ar putea ajuta.
- Dacă vrei să reprogramăm o sesiune cu mai puțin de 24 de ore înainte, se consideră ședință efectuată și se plătește.
- Contact: Cel mai bun mod de a mă contacta este prin mail, scrie-mi la: hello at cristinachipurici punct ro. M-ar ajuta să știu dinainte ce provocări ai, așadar când îmi scrii poți alege 1-2 întrebări pe care le ai și simți că sunt importante pentru tine acum (cu cât mai specifice, cu atât mai bine).
Experiență:
- Ca să vezi cum este să lucrezi cu mine, găsești aici câteva testimoniale.
- Am peste 250 de ore de experiență în lucrat 1-la-1. Cei mai mulți cu care lucrez sunt antreprenori, manageri și freelancers din IT și marketing. Am făcut formarea de Change Strategist cu Andrei Roșca (Whisper – Center for Strategic Change).
- Mai multe detalii despre background-ul meu găsești pe pagina de About.
***
WORKSHOPURI
În ultimii ani am avut peste 375 de participanți la 25+ workshopuri gândite, ținute și organizate de mine pe teme precum: anti-burnout (un program întins pe 4 luni, cu peste 45 de ore de workshopuri), screen time mindfulness, cum folosim calendarul, cum ne poate ajuta meditația să ne creștem puterea de concentrare, cum facem un audit anual, cum ne construim obiceiuri.
În general țin workshopuri pe subiecte legate de relația cu tehnologia și cum să ne construim obiceiuri mai sănătoase. Cel mai bun mod de a afla de ele este să te abonezi la newsletterul Friday Read.
Feedback:
– Participanții ar recomanda altor persoane workshopul: scor 9.5/10.
– Cât de mult i-a ajutat workshopul pe participanți: scor 8.7/10.
Last updated: iunie 2023