CHANGE STRATEGY

Lucrez 1-la-1 cu oameni, le sunt parteneră atunci când vor să schimbe ceva în viața personală sau profesională, îi ghidez să descopere propriile soluții, perspective noi, să ia deciziile potrivite și să facă schimbări sănătoase și sustenabile pentru contextul lor.

Filosofia mea / la ce să te aștepți:

 • Am încrederea că avem cu toții resursele necesare pentru a realiza orice ne propunem. Acestea fiind spuse, Change Strategy este o formă de coaching, iar coaching nu înseamnă mentoring sau consultanță. Înseamnă că îți sunt parteneră într-un proces de schimbare și creștere, te ghidez să descoperi propriile soluții potrivite pentru contextul tău, să creezi un mediu în care să înveți și să te dezvolți.
 • Nu vin cu răspunsuri, idei sau sfaturi, ci mai degrabă cu întrebări care te vor provoca să descoperi tu soluțiile potrivite pentru tine. Cu toate astea, o să-ți ofer ocazional informații sau resurse (cărți, exerciții, documentare, podcasturi etc) care cred că s-ar putea să-ți fie utile.
 • În general tratez oamenii ca pe niște adulți autonomi happy și încerc să mențin un echilibru în relația noastră – să te simți în siguranță, dar și provocat, nu menajat.

Pe ce obiective putem lucra împreună?

 • Putem lucra atât pe subiecte ce țin de planul profesional, cât și personal. Mă număr printre cei care au o perspectivă 360 și consideră că ce se întâmplă în viața personală are impact și asupra vieții profesionale. Exemple de subiecte pe care am lucrat până acum: organizare & productivitate, îmbunătățit puterea de concentrare, better self-care (formare de obiceiuri – sport, meditație, somn), auto-cunoaștere (valori, personalitate etc), comunicare, feedback, creat și menținut limite mai sănătoase.
 • Tu decizi pe ce vrei să lucrăm împreună și pe ce să ne concentrăm în cadrul sesiunilor – pe toată durata angajamentului nostru, dar și în cadrul fiecărei sesiuni. Eu pot să te ajut să prioritizezi obiectivele și îți voi atrage atenția dacă simt că treci cu vederea ceva important, dar agenda finală este responsabilitatea ta.
 • Clarificăm cum măsurăm (cum arată succesul?) iar la finalul sesiunilor ne ducem spre ceva pragmatic, concret: plan de acțiune, cum arată următorii pași.
 • Engagement-ul nostru poate să fie pe o durată stabilită de la început sau poate să fie open ended, ceea ce înseamnă că procesul se întinde pe durata de care simți tu că ai nevoie. Rezultatele cele mai bune vin după o perioadă mai îndelungată de timp, însă nu există obligație să lucrăm împreună pe o durată anume. Putem încheia oricând – și eu, și tu, dacă nu există chimie sau procesul e prea încet.

Administrative: cât durează o sesiune, unde ne vedem, cât de des?

 • Cât durează o sesiune: O sesiune durează 55 de minute. Recomand să îți aloci niște timp de „buffer” după – adică 5-10 minute în care să procesezi ce am discutat.
 • Când / unde ne vedem: Stabilim împreună când și cum ne vedem: face to face (București – zona de nord), la o plimbare în parc (București, Herăstrău), pe Zoom sau la telefon. Nu există variantă mai bună, sunt experiențe diferite, fiecare cu propriile avantaje. Dar, dacă ar fi să alegem între Zoom și telefon, aș încuraja să ne auzim la telefon, ca să ne mai rupem de ecrane. Dacă este vorba de prima sesiune, recomand să ne vedem face to face.
 • Frecvența: Depinde de obiectiv însă, din experiența mea, o cadență potrivită pare să fie o dată la 2 săptămâni. Putem să ne auzim pe telefon între sesiuni.
 • Înainte de sesiune: Trimit un mesaj de reminder cu o zi înainte de sesiune. Nu trimit invitații în calendarul clienților mei (deoarece fiecare are propriul sistem de organizare). După sesiuni obișnuiesc să mai trimit resurse care cred că te-ar putea ajuta, însă nu sunt obligatorii.
 • Dacă vrei să amâni / anulezi o sesiune cu mai puțin de o zi lucrătoare înainte, se consideră ședință efectuată și trebuie plătită (zile lucrătoare = luni-vineri, fără sărbători naționale).

Cum începem?

 • Prima sesiune: Cel mai bun mod de a-ți da seama cum ar fi să lucrăm împreună este să stabilim o primă sesiune – numită sesiune de discovery. Ne cunoaștem, discutăm despre cum arată contextul tău actual, ce provocări ai, clarificăm un obiectiv-umbrelă și ce așteptări ai de la relația noastră (sau orice fel de nelămuriri / întrebări). Prima sesiune durează mai mult decât sesiunile obișnuite și ideal este să ne vedem face to face. Îți voi trimite pe mail un scurt formular pe care te rog să-l completezi înainte să ne vedem. La finalul sesiunii decidem dacă vom continua să lucrăm împreună și discutăm detaliile administrative.
 • Contact: Scrie-mi: hello at cristinachipurici punct ro sau sună-mă: +40 720 833 821. Cel mai bun mod prin care te pot ajuta este să știu dinainte ce provocări ai, așadar când îmi scrii poți alege 1-2 întrebări pe care le ai și simți că sunt importante pentru tine acum (cu cât mai specifice, cu atât mai bine).

Experiență:

***

WORKSHOPURI

Țin workshopuri pe teme legate de productivitate și obiceiuri bune în relația cu tehnologia. Cel mai bun mod de a afla de workshopurile organizate de mine este să te abonezi la newsletterul Friday Read.

Dacă ai / reprezinți o companie și vrei să afli cum aș putea contribui la productivitatea echipei tale, hai să povestim pe larg, scrie-mi la: hello at cristinachipurici punct ro .

Am avut peste 375 de participanți în 25+ workshopuri ținute (organizate direct de mine).

Feedback:
– Participanții ar recomanda altor persoane workshopul: scor 9.5/10.
– Cât de mult i-a ajutat workshopul pe participanți: scor 8.7/10.

Last updated: mai 2023