Cristina's Friday Read 2



Despre Cristina’s Friday Read:

Din dorința de a-mi ajuta prietenii să nu facă aceleași greșeli pe care le-am făcut eu, am pornit newsletterul “Cristina’s Friday Read” în vara 2017. Este spațiul unde împărtășesc lecțiile (scumpe!) pe care le-am învățat pe propria-mi piele, după ce m-am lovit singură cu capul de toți pereții. Scriu despre ideile, gândurile și resursele pe care mi-aș fi dorit să le descopăr mai devreme, deoarece m-au ajutat să văd lucrurile din alte perspective, să-mi accelerez procesul de învățare, să iau decizii mai bune și să rămân întreagă la cap.

Mă săturasem de toate articolele de dezvoltare personală scrise de diverși “experți” și “specialiști” care încearcă să pară ceva ce nu sunt și servesc rețete de “succes garantat” (ugh). Sunt superficiale și asemănătoare cu mâncarea junk: complet lipsite de valoare nutritivă, dau dependență și te lasă mai înfometat ca înainte.

Eu nu sunt vreun expert sau guru. Sunt o fire introvertită, sceptică, atrasă de filosofia stoicilor. Super-puterea mea este curajul de a mă schimba atunci când realizez că am greșit. Îmi place să mă cred rațională, însă nu întotdeauna am încredere în ce-mi trece prin minte și țin în minte simultan convingeri conflictuale. Revin la vorbele lui Richard Feynman: “The first principle is that you must not fool yourself – and you are the easiest person to fool.” ).

La ce să te aștepți dacă te abonezi? La idei care vor stârni dezbateri aprinse în mintea ta, cu toate nuanțele de gri existente și în lumea reală. Voi încerca să-ți ofer unelte și resurse care să te ajute să ajungi tu singur la cele mai bune decizii pentru tine și să obții perspective diferite. Dar nu uita că responsabilitatea este a ta 100% – depinde de tine să pui în practică ce înveți.

În prezent (septembrie 2020), Cristina’s Friday Read nu mai este citit doar de prieteni apropiați și familie, ci ajunge în inboxurile a peste 2500 de oameni care deschid fiecare email (ai aici mai multe statistici).

De ce newsletter? Fiindcă este o variantă prietenoasă pentru sănătatea noastră psihică. Un email nu dispare din inbox dacă nu îl citești imediat după ce îl primești, ci îl poți deschide atunci când este convenabil pentru tine și agenda ta.

Dacă vrei să afli mai multe despre cine sunt și ce am făcut până acum, citește pagina de About.

Mulțumesc,

– Cristina




ARHIVĂ:

Cristina’s Friday Read – cele mai recente 10 newsletters: