Constantin Vică | Cristina’s Podcast

După cum știi, de un an m-am întors la școală și sunt studentă la un master în Etică Aplicată. Am vrut să-ți arăt un pic mai mult din lumea asta și de ce este atât de importantă pentru mine, așa că am înregistrat un podcast pe această temă, în care îl am invitat pe Constantin Vică.

Constantin Vică este lector universitar la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, unde ține cursuri legate de etica noilor tehnologii și coordonează programul de masterat în Etică Aplicată – cel în cadrul căruia sunt studentă. De asemenea, este cercetător în cadrul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată (CCEA) și a publicat pe teme legate de responsabilitatea sistemelor de Inteligență Artificială, indignarea morală online, ameliorare cognitivă, politica datelor deschise, a pirateriei, despre roboți ca asistenți și companioni, proprietate intelectuală în era digitală, și multe altele. Recent a publicat cartea Civilizație Algoritmică și Viața în Lumea Digitală.

În această conversație ne vei auzi discutând despre motivele pentru care am ajuns să punem egal între etică și „a fi fraier”, cum (dacă?) poți avea impact în societate și contribui la schimbarea sistemului ca specialist în etică fără să intri în politică sau afaceri, ce skill-uri își poate dezvolta cineva la programul de Etică Aplicată și ce ar putea face mai departe cu aceste studii, ce cărți, filosofi sau gânditori ar recomanda ca introducere în filosofie, și multe alte subiecte pe care te las să le descoperi dând play la conversația noastră.

Poți găsi și asculta episodul pe toate platformele de podcasturi: Spotify, Apple Podcasts, Audible, Deezer etc.

Episodul a fost înregistrat în iulie 2023.

Mulțumesc: Ergo (audio edit), Silent Strike (intro/outro), mvd_mvn (artwork), Ceva Mărunt (studio).

Dacă n-ai apucat, poți citi aici pe larg despre cum a fost primul meu an ca studentă la programul de masterat în Etică Aplicată (EASAO).

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

2 comentarii

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed