Curious content creator, writing online since 2006. Change strategist, mountain trail runner, stoic wannabe and master’s student in Applied Ethics.

Le sunt ghid celor care vor să-și construiască o relație sănătoasă cu tehnologia și să-și îmbunătățească managementul atenției. Trimit Friday Read – un newsletter unde împărtășesc lecțiile învățate pe propria-mi piele, lucrez 1-la-1 cu oameni, țin workshopuri și înregistrez un podcast unde stau de vorbă cu cei de la care am avut multe de învățat.

Îi ghidez pe cei din jur să devină mai productivi, dar în același timp să rămână umani. Să-și controleze atenția, să învețe cum să intre într-o stare de concentrare și creativitate, dar să fie antifragili când lovesc haosul și incertitudinea. Să-și construiască o relație echilibrată cu tehnologia, care să-i susțină în creșterea lor personală și profesională, fără să-și atașeze prea tare identitatea sau să uite ce-i face unici. Să descopere unelte prin care-și pot gestiona timpul, să obțină energie și claritate. Să-și formeze obiceiuri noi sau să „se lase” de cele care nu le mai sunt benefice. Și să nu uite să se distreze și să se bucure de viață pe parcursul acestei călătorii.

Adică exact lucrurile cu care m-am luptat eu personal multă vreme – și în continuare mă lupt.

Am fost dependentă de telefon și social media, eram un hoarder de informație, dar în timp mi-am construit o relație sănătoasă cu tehnologia. Înainte nu făceam deloc sport, pe când acum particip la competiții de alergare montană. Înainte nu citeam aproape deloc, nici măcar o carte pe an, iar acum citesc mult, câteva zeci de cărți pe an – și nu doar le citesc, ci aplic informațiile învățate din ele și le dau mai departe celor care au și ei nevoie.

***

ZOOM IN:

ETICĂ APLICATĂ: Este programul de masterat pe care-l urmez în prezent, în cadrul Facultății de Filosofie (Universitatea București), și subiectul pe care mă concentrez în această perioadă a vieții. Am povestit aici pe larg despre cum a fost primul an ca studentă, iar aici poți asculta conversația mea cu Constantin Vică, lector universitar și coordonatorul masterului de Etică Aplicată.

FRIDAY READ NEWSLETTER: Este cel mai bun loc unde mă poți urmări. Acolo trimit întâi gânduri despre lucrurile pe care le învăț și tot felul de recomandări de cărți care m-au ajutat pe parcurs (în special non-ficțiune, dar nu numai). Subiectele sunt variate, de la cum ne putem îmbunătăți atenția la performanță în alergare, cum se împarte responsabilitatea într-un sistem, pregătire pentru cutremure sau poze cu capybara. Mai multe detalii + arhiva aici.

1:1: Lucrez 1-la-1 cu oameni, le sunt parteneră atunci când vor să schimbe ceva în viața personală sau profesională, îi ghidez să descopere soluțiile potrivite pentru ei, noi perspective, să ia deciziile potrivite și să facă schimbări sănătoase și sustenabile pe termen lung. Am scris mai multe despre filosofia mea, pe ce obiective putem lucra și la ce să te aștepți @ pagina de Work. Dacă vrei să vezi cum este să lucrezi cu mine, vezi pagina de testimoniale.

WORKSHOPURI: Țin workshopuri pe teme legate de productivitate, stres / burnout și obiceiuri bune în relația cu tehnologia și îmbunătățirea atenției. În ultimii ani am avut peste 400 de participanți la 25 de workshopuri organizate de mine. Cel mai intensiv program pe care l-am gândit a fost împotriva burnoutului, s-a întins pe 4 luni și a constat în peste 45 de ore de workshopuri. Vezi aici ce schimbări au făcut cei care au participat la workshopurile mele.

CRISTINA’S PODCAST:: Este locul unde stau de vorbă cu oameni de la care am avut multe de învățat. Sunt conversații despre lecțiile lor, dar și greșelile făcute pe parcurs, costurile performanței, obiceiuri și schimbare.

***

BACKGROUND:

Am experiență în digital content creation și marketing.

În 2007, sătulă de ce mi se spunea la facultatea de jurnalism și în instituțiile media unde făceam practică – și anume că nu poți avea succes fără bârfe, scandaluri sau controverse, am decis să pornesc un blod de monden curat, axat pe educație muzicală, interviuri cu artiști, recenzii etc. Așa a apărut proiectul Monden.info (actual Urban.ro), pe care l-am transformat în cel mai popular blog de muzică din România – adică cea mai citită, comentată și preluată publicație de acest gen. L-am vândut la finalul lui 2008 – a fost primul blog vândut din România, în ciuda faptului că tocmai începuse criza financiară. Am rămas în continuare implicată în proiect, până în 2011.

Folosind banii din vânzarea proiectului, am urmat un Master în Music Business la Berklee College of Music și am început să promovez online artiști independenți, în special din zona hip-hop – am lucrat cu Guess Who, Grasu XXL, Maximilian, Spike, CTC, Bitză și mulți alții. Ulterior am lucrat în digital marketing și am colaborat atât cu agenții (SEO Monitor/Upswing – content marketer, Golin – digital manager), cât și direct cu branduri (Zonga – serviciul de music streaming, Heimdal Security – produs de cybersec).

În 2017 am pornit The CEO Library, un proiect internațional cu cărți recomandate de lideri. Am intervievat 250 de antreprenori și high performers din întreaga lume și am discutat despre cărțile care i-au influențat. M-am retras din proiect în 2019.

Din 2012 am contribuit la creșterea PORC, cel mai popular brand de streetwear din România, co-fondat și condus de soțul meu.

FORMĂRI / STUDII:

  • Master în Etică Aplicată în Societate, Afaceri şi Organizaţii (2022-prezent)
  • Train the Trainer – Raluca Alecu (2022)
  • Change Strategist – Whisper – Center for Strategic Change / Andrei Roșca (2021)
  • Școala de Scris – Daniel Zărnescu (2020)
  • Music Business Master @ Berklee College of Music (2009-2011)
  • Facultatea de Jurnalism @ Hyperion București (2006-2009)
  • Colegiul Național Bilingv Englez George Coșbuc, București (2002-2006)

Mai multe detalii pe LinkedIn.

Motto: „Develop the habit of letting small bad things happen. If you don’t, you’ll never find the time for the life-changing big things.” (via Tim Ferriss)

Dacă ai întrebări, mă găsești la: hello at cristinachipurici punct ro . (Te rog nu-mi trimite comunicate de presă sau propuneri de parteneriate / bartere / publicat advertoriale etc.)

[Pagină modificată ultima oară în: septembrie 2023]