Curious knowledge creator & curator. Applied Ethics master’s student. Mountain trail runner. Stoic wannabe. Background in digital marketing & music biz.

Studiez și scriu despre cum ne putem construi o relație mai sănătoasă cu tehnologia.

Am peste 10 ani de experiență în digital marketing și industria muzicală, din care m-am retras după ce am experimentat două burnout-uri. Mi-am schimbat complet viața și, din dorința de a-i ajuta și pe alții să nu facă aceleași greșeli pe care le-a făcut ea, am început să vorbesc despre asta.

În 2017 am pornit newsletterul Friday Read, unde împărtășesc lecțiile învățate pe propria-mi piele. De asemenea, înregistrez un podcast unde stau de vorbă cu cei de la care am avut multe de învățat, țin workshopuri și lucrez 1-la-1 cu lideri.

Îi ghidez pe cei din jur să devină mai productivi, dar în același timp să rămână umani. Să-și controleze atenția, să învețe cum să intre într-o stare de concentrare și creativitate, dar să fie antifragili când lovesc haosul și incertitudinea. Să-și construiască o relație echilibrată cu tehnologia, care să-i susțină în creșterea lor personală și profesională, fără să-și atașeze prea tare identitatea sau să uite ce-i face unici. Să descopere unelte prin care-și pot gestiona timpul, să obțină energie și claritate. Să-și formeze obiceiuri noi sau să „se lase” de cele care nu le mai sunt benefice. Și să nu uite să se distreze și să se bucure de viață pe parcursul acestei călătorii.

Adică exact lucrurile cu care m-am luptat eu personal multă vreme – și în continuare mă lupt.

Am fost dependentă de telefon și social media, eram un hoarder de informație, dar în timp mi-am construit o relație sănătoasă cu tehnologia. Înainte nu făceam deloc sport, pe când acum particip la competiții de alergare montană. Înainte nu citeam aproape deloc, nici măcar o carte pe an, iar acum citesc mult, câteva zeci de cărți pe an – și nu doar le citesc, ci aplic informațiile învățate din ele și le dau mai departe celor care au și ei nevoie.

***

MISCELLANEOUS:

– O carte care m-a făcut să văd complet diferit lumea: Antifragile, a lui Nassim Taleb, citită în toamna 2016. All time favs: memoriile lui Richard Feynman, Range (David Epstein), Meditațiile lui Marcus Aurelius, Poor Charlie’s Almanack (Charlie Munger), SALT summaries, Behave a lui Sapolsky, Wanting – de Luke Burgis, memoriile lui Yalom, Seveneves (Neal Stephenson), seria lui Liu Cixin, autobiografia lui Schwarzenegger și trilogia Mars de la Kim Stanley Robinson. Sigur sunt și altele care m-au marcat, dar de care nu-mi amintesc acum.

– Scriu despre quantified self fiindcă eu personal tind să cad în obsesia self-trackingului. Port un inel Oura din 2019, un ceas Garmin (fenix 6 pro) din 2020, folosesc MyFitnessPal din 2015 iar recent am început să folosesc InsideTracker și HRV4Training etc.

– Nu m-am mai atins de alcool de 8 ani. Deloc, deloc. Sunt mult prea control freak.

– Am descoperit brandul ON la începutul lui 2018 și de atunci n-am mai vrut să alerg în altceva. Cu toate astea, n-aș recomanda nimănui să-și cumpere înainte să testeze mai multe branduri / modele de încălțăminte de alergare.

– Decât să mă uit la seriale noi, prefer să revăd The Wire, Entourage și The Newsroom. Și de Crăciun revăd trilogia Lord of the Rings – varianta extended.

– Sunt născută și crescută în București, Drumul Taberei, dar o parte din sufletul meu este parțial în Brașov, parțial în Grecia – zona muntelui Olimp. Probabil pe acolo o să scriu și o să mă bucur de natură când o să fiu la pensie.

***

ZOOM IN:

ETICĂ APLICATĂ: Este programul de masterat pe care-l urmez în prezent, în cadrul Facultății de Filosofie (Universitatea București), unde mă concentrez pe a studia relația noastră cu tehnologiile de self-tracking din zona de sport, somn, nutriție, fertilitate și mental health, precum și obsesia pentru longevitate. Am povestit aici despre cum a fost primul an ca studentă, iar aici poți asculta conversația mea cu Constantin Vică, lector universitar, coordonatorul masterului de Etică Aplicată.

FRIDAY READ NEWSLETTER: Este cel mai bun loc unde mă poți urmări. Acolo trimit gânduri despre ideile pe care le învăț și recomandări de cărți (în special non-ficțiune, dar nu numai). Subiectele sunt variate, de la cum ne putem îmbunătăți atenția în era digitală, cum să facem mai mult sport dacă suntem perfecționiști, cum se împarte responsabilitatea într-un sistem etc (și uneori includ și poze cu capybara). Detalii + arhiva aici.

321SPORT: În timpul liber alerg alături de comunitatea de alergare 321sport (în fiecare marți și joi seara, în București) și mă antrenez pentru competiții de alergare montană pe distanțe lungi. Dacă vrei să te apuci de sport, poți citi aceste articole: Vrei să te apuci de alergare? Hai cu noi marți în Herăstrău (2019), Cum încurajăm sportul în România? De vorbă cu Radu Restivan, fondatorul 321sport (2021), Cum să facem mai mult sport – principii pentru perfecționiști & ultra-ocupați (2022), Primul maraton montan: CiucașX3 – The Ridge (2023).

1:1: Lucrez 1-la-1 cu oameni, le sunt parteneră atunci când vor să schimbe ceva în viața personală sau profesională, îi ghidez să descopere soluțiile potrivite pentru ei, noi perspective, să ia deciziile potrivite și să facă schimbări sănătoase și sustenabile pe termen lung. Am scris mai multe despre filosofia mea, pe ce obiective putem lucra și la ce să te aștepți @ pagina de Work. Dacă vrei să afli cum este să lucrezi cu mine, aruncă un ochi peste pagina de testimoniale.

WORKSHOPURI: Țin workshopuri pe subiecte legate de relația cu tehnologia, metode anti-burnout și cum putem folosi meditația pentru a ne îmbunătăți atenția. În ultimii ani am avut peste 400 de participanți la 25+ de workshopuri organizate de mine. Cel mai intensiv program pe care l-am gândit a fost împotriva burnoutului, peste 45 de ore de workshopuri pe parcursul a 4 luni. Vezi aici ce schimbări au făcut cei care au participat la workshopurile mele.

CRISTINA’S PODCAST:: Este locul unde stau de vorbă cu oameni de la care am avut multe de învățat. Sunt conversații despre lecțiile lor, dar și greșelile făcute pe parcurs, costurile performanței, obiceiuri și schimbare.

***

BACKGROUND:

Am experiență în digital marketing și industria muzicală.

În 2007, pe când eram studentă la jurnalism, am creat propria platformă (Monden.info, actual Urban.ro) prin care am susținut artiștii independenți și am demonstrat că poți avea succes doar prin conținut curat, educațional, fără bârfe, scandaluri sau titluri înșelătoare. A devenit cel mai citit blog de muzică din România și a fost și primul blog vândut – la finalul lui 2008, în ciuda faptului că tocmai începuse criza financiară. Am condus proiectul până în 2011.

Banii din tranzacție i-am investit în cursurile unui Master în Music Business la Berklee College of Music și am început să promovez cei mai mari artiști hip-hop: Guess Who, Grasu XXL, Maximilian, Spike, CTC, Bitză și mulți alții. Ulterior am lucrat în digital marketing pentru mai multe branduri și agenții și am acumulat experiență din industrii variate (SEOmonitor/Upswing – content marketer, Golin – digital manager, Zonga – music relationships manager, Heimdal Security – content marketer).

În 2017 am co-fondat The CEO Library, un proiect internațional cu cărți recomandate de lideri. Am intervievat 250 de antreprenori și high performers din întreaga lume și am discutat despre cărțile care i-au influențat. M-am retras în 2019.

Din 2012 contribui la creșterea PORC, cel mai popular brand de streetwear din România, co-fondat și condus de soțul meu.

FORMĂRI / STUDII:

  • Master în Etică Aplicată în Societate, Afaceri şi Organizaţii (2022-prezent)
  • Train the Trainer – Raluca Alecu (2022)
  • Change Strategist – Whisper – Center for Strategic Change / Andrei Roșca (2021)
  • Școala de Scris – Daniel Zărnescu (2020)
  • Music Business Master @ Berklee College of Music (2009-2011)
  • Facultatea de Jurnalism @ Hyperion București (2006-2009)
  • Colegiul Național Bilingv Englez George Coșbuc, București (2002-2006)

Mai multe detalii pe LinkedIn.

Main photo credit: Adi Bulboacă

Motto: „If you see fraud, & you don’t say fraud, you are a fraud”. (Nassim Nicholas Taleb)

Mă găsești la: hello at cristinachipurici punct ro .

[pagină modificată ultima oară în: septembrie 2023]