Cum să începi să alergi iarna (și să nu ai unghii negre la plajă)

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

Ce-am mai făcut în ultima perioadă:

1. Am povestit despre alergare, într-un articol scris de Gruia Dragomir și publicat în Hotnews.

Este perspectivă de ex-sedentară care s-a apucat de sport de la 0, pentru cineva care vrea să se apuce de sport de la 0.

Vorbesc despre:

  • Cum să ne alegem încălțămintea potrivită pe alergare – ca să nu ne afișăm cu unghii negre la plajă.
  • Cum ne îmbrăcăm când e frig afară (spoiler: furăm strategie de la ceapă). Cu mențiunea că eu fac parte din grupul ciudaților care aleargă iarna în tricou, dar cu mănuși.
  • Cum e să alergi cu masca.
  • Beneficiile pe partea de sănătate mentală – adică primul motiv pentru care alerg.

Și mai sunt și altele, dar te las să le descoperi. Au răspuns la întrebări și alți doi alergători care au apucat-o tot de la 0: Andrei Roșu și Radu Restivan.

Citește aici tot articolul:

Unde alergi în oraș, cum te îmbraci, cu ce te încalți și alte ponturi din secretele a trei alergători de top din România

Dacă l-ai citit deja, atunci vezi astea:

(foto Anton Marius, Ciucaș X3 2019)


2. Am lansat un episod nou de podcast împreună cu Andrei Roșca , în care discutăm despre change strategy. (acum pot să le dau părinților acest link atunci când întreabă cu ce mă ocup de fapt).

Abordăm tot felul de nelămuriri sau curiozități:

  • Cu ce te poate ajuta un change strategist?
  • Dar un psihoterapeut?
  • Cum diferă de coachingul clasic? Sau de consultanță? (sunt lucruri diferite!)
  • Preconcepții despre ce înseamnă life coaching.
  • Când și cum ne schimbăm noi, ca oameni? Și care sunt elementele care contribuie la schimbare?
  • Ce este important pentru un “match” bun cu un coach sau un change strategist + cum arată procesul de matching la Whisper – Center for Strategic Change (nu, nu este nimic random)
  • Ce diferențiază un coach sau un change strategist bun – fiindcă lipsește bariera de intrare în această industrie și e mare nevoie de educație pe acest subiect.
  • Mituri de genul: dacă cineva a făcut performanță pe un obiectiv nu înseamnă că e automat și un coach bun pe acel obiectiv (echivalentul în alergare: antrenorul lui Usain Bolt nu trebuie să fie un alergător mai bun decât Usain Bolt, iar Usain Bolt nu este automat și un coach bun.)

Poți să asculți episodul aici:

Cu ce te poate ajuta efectiv un change strategist și cu ce te poate ajuta un psihoterapeut?

Sau îl cauți după nume pe platforma unde preferi tu să asculți podcasturi. (Să ne spui după cum ți se pare, că suntem curioși.)


3. Last but not least: Ianuarie este la mine o lună de hibernare, axată pe planificare și reîncărcat bateriile. Am staționat la bârlogul din Brașov, am citit mai multă ficțiune ca oricând și am scris niște articole kilometrice, dar pe care am decis să nu le public în newsletter… cel puțin nu încă. Sunt diferite de textele cu care te-am obișnuit până acum și simt nevoia să mai lucrez la ele. Dar încep să-mi repornesc motoarele.

„Plants and animals don’t fight the winter; they don’t pretend it’s not happening and attempt to carry on living the same lives that they lived in the summer. They prepare. They adapt. They perform extraordinary acts of metamorphosis to get them through. Winter is a time of withdrawing from the world, maximising scant resources, carrying out acts of brutal efficiency and vanishing from sight; but that’s where the transformation occurs. Winter is not the death of the life cycle, but its crucible.” (Wintering and dormancy)

Keep going!

– Cristina

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed