Book club #6: Societatea Digitală x Răzvan Rughiniș [19 aprilie 2023]

Salutări,

În seara de miercuri, 19 aprilie 2023, de la 1900 (ora RO), ne vedem online ca să discutăm despre cartea Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?, a lui Răzvan Rughiniș.

Câteva cuvinte despre carte:

„Suntem atât creatori, cât și consumatori ai lumii digitale… În fiecare zi, miliarde de utilizatori se bucură de beneficiile gratuite ale motoarelor de căutare, ale rețelelor de socializare și ale aplicațiilor digitale descărcate pe telefonul mobil. În pandemie, spațiul digital a oferit un colac de salvare pentru toate interacțiunile blocate în spațiul fizic, iar giganții tehnologici sunt printre marii câștigători ai acestei dezordini istorice, consolidându-și și mai mult statutul… Provocarea noastră, ca europeni, este să evităm mitul tehnologiei salvatoare și învestirea datelor cu încredere oarbă. Trebuie să regândim regulile jocului automatizării și utilizării Big Data.“ — RĂZVAN RUGHINIȘ

Unde facem book-club-ul? Pe Zoom. Adică online. Fiecare cu whisky-ul propriu. Sau ceai cu mentă, după preferințe.

Când? Miercuri, 19 aprilie 2023, la 19:00. Vom sta împreună cam o oră jumate. Dacă vrei să participi, îți recomand să te înregistrezi, să-ți blochezi de acum în agendă / calendar și să faci rost de carte. (eu mi-am comandat-o de pe eMag).

Cum participi? Te poți înregistra de aici: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwrfuqvrjMrHdRgxfWvQos0UQ4_mGcICGkl

Participarea este gratuită, ai nevoie doar să-ți instalezi aplicația Zoom și să te asiguri că-ți funcționează microfonul și camera video; nu recomand să intri de pe telefon, fiindcă aplicația Zoom de mobile mai are bug-uri.

Ideal este să duci cartea până la capăt, ca s-o dezbatem așa cum merită, dar nu-i nicio problemă dacă nu reușești s-o termini la timp. Nu suntem critici literari, nu intrăm în detalii legate de fiecare capitol în carte, ci discutăm meta-ideile prezentate în ele, ce ne luăm noi personal și cum se leagă de ce se întâmplă în viețile noastre.

***

Ideea de a face un book club a pornit dintr-o nevoie personală: sătulă de nivelul de monolog existent în digital, unde pare că este o competiție de care țipă mai tare, simțeam nevoia unui grup de oameni capabili să poarte discuții în profunzime și cu care să dezbat idei din cărțile prin care trec. Sunt curioasă să aud cât mai multe perspective, tocmai fiindcă mi se pare fascinant cât de mult diferă lucrurile pe care și le ia fiecare dintr-o carte.

În book-club-urile anterioare am povestit despre: Effortless, de Greg McKeown (martie 2023), Can’t Hurt Me, de David Goggins (ianuarie 2023), Four Thousand Weeks, de Oliver Burkeman (noiembrie 2022), The Ministry for the Future, de Kim Stanley Robinson (septembrie 2022), Building a Second Brain, de Tiago Forte (iulie 2022).

Ne vedem pe 19 aprilie,

– Cristina

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

2 comentarii

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed