Book Club #4: Can’t Hurt Me x David Goggins [11 ianuarie 2023]

Salut,

În seara de miercuri, 11 ianuarie 2023, de la 1900 (ora RO), ne vedem online ca să discutăm despre cartea Can’t Hurt Me, a lui David Goggins.

Am ales cartea asta fiindcă este despre disciplină și resilience și mi se pare ideală de început de an.

Este povestea lui David Goggins, o legendă în lumea anduranței, fiind singurul om din istorie care a încheiat trainingul de Navy SEAL, Army Ranger și Air Force, a bătut tot felul de recorduri fizice.

Ce este fascinant la el este că nimeni nu-i dădea nicio șansă să reușească: a crescut într-un mediu extrem de dificil, cu un tată abuziv, amenințări de la KKK, tatăl vitreg ucis, avea dificultăți de învățare, a trecut prin sărăcie, depresii și obezitate.

Obezitate, da, uite cum arăta înainte și după:

Recomand s-o citești în format audio – este diferită de cărțile obișnuite, fiindcă este narată de ghostwriterul care a scris cartea și, din când în când, intervine și Goggins. Îi adresează tot felul de întrebări, curiozități legate de povestea lui – intervenții care nu apar în cartea fizică și eu una nici n-am auzit informațiile prin alte interviuri pe care le-a mai dat.

Dacă deja ai citit cartea lui David Goggins, ai aceste alternative ca să intri în mindset-ul lui:

1. Să citești a doua lui carte – apare pe 6 decembrie (am pre-comandat-o deja de pe Amazon): Never Finished: Unshackle Your Mind and Win the War Within.

2. Saaaaau să citești cartea asta scrisă de Jesse ItzlerLiving with a SEAL: 31 Days Training with the Toughest Man on the Planet – despre cum a locuit în casă cu David Goggins timp de 31 de zile și a fost antrenat de el.

Jesse Itzler e antreprenor, ex-rapper, soțul lui Sara Blakely (fondatoarea Spanx) și alergător. A început să alerge în 1992 și a terminat mai multe maratoane, iar la un moment dat s-a înscris la un ultramaraton de 100 de mile pe care l-a alergat în ștafetă, cu 5 prieteni.

Atunci l-a cunoscut pe Goggins, care a alergat singur toată cursa – și a continuat să alerge în ciuda tuturor problemelor fizice. Detalii precum faptul că și-a rupt toate oasele mici din picioare și era aproape de insuficiență renală.

Itzler a fost atât de impresionat de determinarea lui Goggins, încât a făcut rost de datele lui de contact și l-a rugat să vină să locuiască o lună cu el în apartamentul lui din New York, să-l antreneze. Goggins a acceptat, cu condiția ca Jesse să facă absolut tot ceea ce zice el. (Am mai recomandat cartea asta în newsletterele din 2018, perioadă în care trimiteam mesaje random la prietenii care au citit-o cu: „BURPEES TEST, MOTHERFUCKER!!!!” – dacă vei citi cartea, o să aibă mai mult sens, promit tongue ).

Îți recomand să te uiți la interviul lui din 2017 cu Tom Bilyeu (Impact Theory) (eu așa l-am descoperit) sau cel de la Joe Rogan (2018).

Ok, sper că te-am convins să dai un zoom-in pe povestea lui Goggins și să-l disecăm împreună în ianuarie. Hai să trecem acum la detaliile administrative.

Unde facem book-club-ul? Pe Zoom. Adică online. Fiecare cu păturica proprie.

Când? Miercuri, 11 ianuarie 2023, la 19:00. Vom sta împreună cam o oră jumate.

Cum participi? Te poți înregistra folosind acest link:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAvduqsrTIqHNJahuaOhYHxZOTRVtt4qHHo​

(participarea este gratuită, ai nevoie doar să-ți instalezi aplicația Zoom și să te asiguri că-ți funcționează microfonul și camera video; nu recomand să intri de pe telefon, fiindcă aplicația Zoom de mobile mai are bug-uri).

De ce un book club? Ideea a pornit dintr-o nevoie personală: sătulă de nivelul de monolog existent în digital, unde pare că este o competiție de care țipă mai tare, simțeam nevoia unui grup de oameni capabili să poarte discuții în profunzime și cu care să dezbat idei din cărțile prin care trec. Sunt curioasă să aud cât mai multe perspective, tocmai fiindcă mi se pare fascinant cât de mult diferă lucrurile pe care și le ia fiecare dintr-o carte.

Ideal este să duci cartea până la capăt, ca s-o dezbatem așa cum merită, dar nu-i nicio problemă dacă nu reușești s-o termini la timp. Nu suntem critici literari, nu intrăm în detalii legate de fiecare capitol în carte, ci discutăm meta-ideile prezentate în ele, ce ne luăm noi personal și cum se leagă de ce se întâmplă în viețile noastre.

Care este formatul? Încep prin a-ți spune care NU este formatul: nu se trece pe la fiecare participant în parte și este întrebat ce și-a luat din carte, ce i s-a părut interesant și ce nu, nici nu dezbatem fiecare capitol. În schimb, vor exista diverse exerciții de facilitare prin care sunt încurajate discuțiile legate de meta-ideile din carte – vom avea inclusiv breakout rooms, în care discutăm în grupuri restrânse.

La book-club-ul anterior, de exemplu, am discutat despre Four Thousand Weeks, o carte filosofică anti-productivitate. La un moment dat, am făcut o listă a proiectelor la care decidem să renunțăm și să le trimitem la cimitir – cele pe care le tot căram mental după noi, se agățau de noi. După care am povestit un pic despre ele în breakout rooms, în grupuri de doar 3 oameni. (Book club-urile nu sunt înregistrate.)

În book-club-urile anterioare am povestit despre: Four Thousand Weeks, de Oliver Burkeman (noiembrie 2022), The Ministry for the Future, de Kim Stanley Robinson (septembrie 2022), Building a Second Brain, de Tiago Forte (iulie 2022).

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

2 comentarii

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed