Book club #5: Effortless x Greg McKeown [08 martie 2023]

Salutări,

În seara de miercuri, 08 martie 2023, de la 1900 (ora RO), ne vedem online ca să discutăm despre cartea Effortless, a lui Greg McKeown.

Unde facem book-club-ul? Pe Zoom. Adică online. Fiecare cu păturica proprie.

Când? Miercuri, 8 martie 2023, la 19:00. Vom sta împreună cam o oră jumate. Dacă vrei să participi, îți recomand să te înregistrezi, să-ți blochezi de acum în agendă / calendar și să găsești o variantă prin care faci rost de carte.

Cum participi? Te poți înregistra folosind acest link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMvfumtpj0uE9y_oW3Rd0emW9PhXXHyOjqW

(participarea este gratuită, ai nevoie doar să-ți instalezi aplicația Zoom și să te asiguri că-ți funcționează microfonul și camera video; nu recomand să intri de pe telefon, fiindcă aplicația Zoom de mobile mai are bug-uri).

De ce un book club? Ideea de a face un book club a pornit dintr-o nevoie personală: sătulă de nivelul de monolog existent în digital, unde pare că este o competiție de care țipă mai tare, simțeam nevoia unui grup de oameni capabili să poarte discuții în profunzime și cu care să dezbat idei din cărțile prin care trec. Sunt curioasă să aud cât mai multe perspective, tocmai fiindcă mi se pare fascinant cât de mult diferă lucrurile pe care și le ia fiecare dintr-o carte.

La ce să te aștepți? Încep prin a-ți spune la ce să nu te aștepți: nu vom trece pe la fiecare în parte și întreba ce și-a luat din carte, ce i s-a părut interesant și ce nu, nici nu dezbatem fiecare capitol. În schimb, vor exista diverse exerciții prin care sunt încurajate discuțiile legate de meta-ideile din carte. Vom avea inclusiv breakout rooms, în care discutăm în grupuri restrânse.

Ideal este să duci cartea până la capăt, ca s-o dezbatem așa cum merită, dar nu-i nicio problemă dacă nu reușești s-o termini la timp. Nu suntem critici literari, nu intrăm în detalii legate de fiecare capitol în carte, ci discutăm meta-ideile prezentate în ele, ce ne luăm noi personal și cum se leagă de ce se întâmplă în viețile noastre.

În book-club-urile anterioare am povestit despre: Can’t Hurt Me, de David Goggins (ianuarie 2023), Four Thousand Weeks, de Oliver Burkeman (noiembrie 2022), The Ministry for the Future, de Kim Stanley Robinson (septembrie 2022), Building a Second Brain, de Tiago Forte (iulie 2022).

Ne vedem pe 8 martie,

– Cristina

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

2 comentarii

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed