Info flow – schemă + video despre cum consum conținut & iau notițe

Salutări,

Am zis să încerc ceva nou și am înregistrat un video în care detaliez cum consum eu informații – cum descopăr conținut nou, din ce surse, cum și când îl consum, cum îmi iau notițe, cum organizez notițele și cum le folosesc ca să creez ceva.

Mă poți urmări aici (a fost one single shot – YOLO!):

Resurse menționate:

 • ​Cum creezi filtre la mail-uri în Gmail.
 • Aplicația Feedly – pentru RSS Feeds.
 • Aplicația Pocket – tip read-it-later.
 • ​Un newsletter în care am scris pe larg despre aplicațiile tip read-it-later.
 • Aplicația Evernote – pentru notițe.
 • Despre cartea Building a Second Brain, de Tiago Forte, am scris în newsletterul cu 15 cărți pe care să le citești în 2023.
 • Un articol despre sistemul PARA – pentru organizat notițele în funcție de cât sunt de acționabile.
 • Dacă n-ai timp să te uiți la video, îți las aici direct schema făcută de mine, în speranța că este suficient de clară și n-ai nevoie și de explicațiile mele (deși, evident, îți recomand să le consumi „la pachet” ):

  Cum ți se pare, este interesant pentru tine? Ce vrei să aplici sau ce făceai deja în felul în care consumi tu informații? Să mai fac astfel de conținut, te ajută? (Știu, sunt multe întrebări deodată, pur și simplu sunt curioasă să învăț și alte perspective.)

  – Cristina

  p.s. următorul workshop pe care-l pregătesc este despre screen time mindfulness, unde o să discutăm și mai mult despre cum să ne petrecem timpul online cu mai multă intenție.

  Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

  VREI MAI MULT?

  Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

  PE ACEEAȘI TEMĂ

  COMENTARII

  Niciun comentariu

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Fill out this field
  Fill out this field
  Te rog să introduci o adresă de email validă.
  You need to agree with the terms to proceed