Screen time mindfulness [Workshop martie 2023]

LATER UPDATE: Am închis înscrierile la acest workshop.

***

Am gândit o serie de workshopuri pe subiecte legate de productivitate și organizare, în care pun la un loc tot ce am învățat și testat vreodată (atât din propria experiență, cât și din munca 1-la-1 cu zeci de oameni). Workshopurile sunt la intersecția dintre productivitate și umanitate, adică a face lucrurile care merită, nu tot ce putem face. Nu vreau să cădem în cultul productivității – acela care ne forțează să ne respectăm doar în anumite condiții. Doar roboții caută să facă mereu mai mult și nu sunt niciodată satisfăcuți.

Următorul workshop pe care-l voi ține din această serie este despre screen time mindfulness.

Este subiectul pe care am lucrat cel mai mult – eu cu mine – deoarece am avut mulți ani petrecuți într-o relație toxică cu tehnologia. Aplicațiile pe care le foloseam nu mai erau niște simple unelte, de care aveam nevoie pentru a lucra mai eficient sau a mă conecta cu cei dragi, ci deveniseră dependențe care îmi afectau viața. Îmi hrăneau nevoia de a mă simți în siguranță, îmi hrăneau egoul și sentimentul că aș conta, îmi bifau multe nevoi, însă într-un mod asemănător cu consumul de junk food. Drept urmare, mă simțeam și mai singură, și mai incapabilă, și mai anxioasă.

În ultimii 7 ani am experimentat nenumărate tehnici de productivitate și de controlat atenția, am citit zeci de cărți pe această temă, am testat tot felul de aplicații și am scris zeci de mii de cuvinte despre dependența de digital și cum să ne construim obiceiuri mai sănătoase (inclusiv proiectul DoR | Actualizator: Digital Control).

La ce să te aștepți?

Acest workshop este despre cum să petrecem timpul online într-un mod mai intenționat. Nu este despre renunțarea completă la aplicații – o soluție deloc realistă (sau sănătoasă) în ziua de azi. Nu toată lumea își permite luxul de a se rupe de tehnologie sau să angajeze oameni care să se ocupe în locul lor de gestionarea canalelor de social media și a mail-urilor – așa cum fac experții care vorbesc azi despre dependența de ecrane.

1. Prima jumătate a workshopului o să fie despre conștientizare, despre cum funcționează The Attention Economy. Ca să putem să ne simțim în controlul timpului petrecut online, avem nevoie întâi să înțelegem cum ajungem să avem acele obiceiuri dăunătoare. O să dăm zoom in la nivel personal: vorbim despre cum avem creierul „programat”, procesele chimice și legăturile neuronale, cum ne afectează psihologic dependența de tehnologie și impactul pe termen lung asupra noastră.

2. A doua jumătate a workshopului este un „bufet” cu de toate: soluții, tehnici și unelte care ne pot ajuta să ne îmbunătățim relația cu tehnologia. Cu tot cu recomandări de cărți, aplicații și alte resurse care să ne vină în ajutor.

Principiile despre care vom discuta sunt evergreen și pot fi folosite indiferent de ce platformă este la modă sau ce se folosește în industria în care lucrezi (email, news, WhatsApp, Slack, YouTube, Reddit, Instagram, TikTok, Twitter, MySpace, Quora, WeChat etc happy ).

Când e workshopul? Voi ține 2 workshopuri (același conținut / format), așadar poți alege la care dintre ele poți / prefer să participi: vineri, 24.03.2023, de la 12:00 la 14:30, sau sâmbătă, 25.03.2023, de la 10:00 la 12:30 – ora RO.

Dacă nu poți participa la niciunul dintre ele, există și varianta să primești înregistrarea de Zoom pe mail.

Unde? Online, pe Zoom.

Cât costă? 300 de lei.
Sper ca acest workshop să-ți depășească așteptările. În același timp, vreau să te înscrii cu „peace of mind”: din acest motiv, ofer all money-back guarantee, no questions asked, în cazul în care nu vei simți că te-a ajutat – doar dă-mi un mail în 30 de zile după workshop și voi transfera înapoi toată suma.

Cum te înscrii? Completează acest formular și revin pe mail cu factura și contractul: https://forms.gle/rmt4Znh9HJCVEvVE6 .

Dacă ai orice fel de nelămuriri sau întrebări, scrie-mi: hello at cristinachipurici punct ro

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed