Robert Hajnal: performanță în ultramaraton montan [podcast]

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

Ladies, gents and endurance fans, habemus episodus podcastus nous!

Yup, am lansat ÎN SFÂRȘIT noul episod din podcast, în care am stat la povești cu un drag prieten: Robert Hajnal, alergător montan, unul din cei mai buni ultramaratoniști din România și din lume.

Un ultramaraton este orice alergare mai lungă de 42 de kilometri (adică atât cât are un maraton). Ok, începe la 42 de kilometri, dar poate fi lung de 100 sau chiar și mai mult. Există curse – unele chiar destul de populare – pe distanțe de 300 de kilometri, de exemplu. Robert excelează în prezent în ultramaratoane montane pe distanțe între 100 – 160 de kilometri (sunt alergări pe cărări de munte, deci nu pe asfalt / teren plat).

S-a apucat de alergare în urmă cu mai puțin de 10 ani și, după ce a cam bătut record peste record la toate ultramaratoanele din țară, numele lui și al României au devenit cunoscute în întreaga lume în acest sport. Asta s-a întâmplat în 2018, în urma participării la UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), unde participă crema cremelor în acest sport și unde a fost vicecampion. Robert a ieșit pe locul 2 la proba care dă numele competiției, de 170 de km cu 10,000 de metri diferență de nivel, cursă pe care a terminat-o în 21 de ore, 31 minute și 37 secunde.

Robert a avut o carieră militară, a fost locotenent în Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, iar în septembrie 2019 a luat decizia să se concentreze doar pe alergare, să se antreneze și să călătorească în lume. Și-a petrecut mare parte din toamna anului trecut vizitând Nepalul – este unul dintre subiectele despre care povestim în acest episod.

Am înregistrat episodul ăsta pre-pandemie, chiar înainte ca Robert să plece în Gran Canaria, unde a participat la o cursă de 125 de km care s-a ținut în primul weekend din martie și din care s-a retras din cauza deshidratării. Imediat după Trans Gran Canaria, am intrat cu toții în izolare, s-au anulat mare parte din competițiile de alergare și Robert a fost nevoit să-și regândească planurile.

La începutul lui iulie a participat la o cursă pe care inițial n-o avea în plan: OMT100 – Olympus Mythical Trail, o cursă de 108 km din Grecia, cu 6800 m diferență de nivel, în jurul muntelui Olimp. Robert a pus în aplicare lecțiile învățate și la OMT a ieșit pe locul I, cu record de cursă (13 ore și 34 de minute).

Ce înseamnă să alergi încontinuu sute de kilometri? Ce are el și nu au alții? Ce-l motivează? De ce este nevoie ca să ajungi la nivelul ăsta? Cât de mult muncește? Ascultă-ne și vei afla răspunsul la toate astea plus multe alte curiozități.

Sper ca povestea lui Robert să te inspire și să te motiveze și pe tine la fel de mult cât m-a inspirat pe mine în ultimii ani, de când am avut ocazia să-l cunosc happy

Poți găsi episodul pe toate platformele unde preferi tu să asculți podcasturi.

Cristina’s Podcast este podcastul unde intervievez oameni care fac performanță și sunt printre cei mai buni în domeniile lor. Sunt conversații lungi, unde vorbim despre obiceiuri bune, sănătate mentală, burnout, anxietate, presiunea de a face performanță, lecțiile învățate și greșelile făcute pe parcurs. Poți vedea aici episoadele cu toți invitații de până acum (DeliricSergiu FloroaiaAndrei RoșcaCarmen Albișteanu). Iar dacă ai aplicat în viața ta ceva învățat din acest podcast sau ai fost motivat de povestea unui invitat, te rog scrie-mi și spune-mi. happy

Mulțumiri echipei tehnice: Ergo (edit), Silent Strike (intro/outro), mvd_mvn (artwork), Ceva Mărunt (studio).

Episodul a fost înregistrat pe 16 februarie 2020. Îl poți găsi pe toate platformele de ascultat podcasturi.

Urmărește-l pe Robert pe site-ul lui (RobertHajnal.ro)Trail Running AcademyNext Race, pe social media: Facebook (contul personal), Facebook (pagina), Instagram.

Ascultă aici episodul și să fie cu ultra-motivație! ????

– Cristina

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed