Rămâi în formă: exerciții pe care să le faci acasă

Chestia mișto a zilei: Arnold Schwarzenegger a făcut public programul lui vechi de antrenament în casă, care nu necesită niciun fel de echipament de sală.

Îl găsești integral pe Reddit.

Și mai drăguț mi s-a părut ce a răspuns ulterior la comentariile oamenilor. Uite, de exemplu, ce a zis cuiva aflat în căutare de motivație:

Think about the doctors and nurses and hospital staff working 16 hour days keeping us safe. Think about the grocery store workers and truckers who are just as scared as you but are making sure you can still buy food. I find inspiration by looking at my heroes. And there are always heroes to be found.

***

Înainte să ajungă și la noi epidemia, aveam un plan de antrenamente de pregătire pentru primul ultramaraton. Petreceam aproape fiecare seară în parcuri (fie Herăstrău, la alergările 321sport pentru începători, fie Tineretului), pe pista de atletism (antrenamentele 321sport pentru avansați) sau la o sală din apropiere.

De săptămâna trecută am schimbat și noi rutina și am început să facem exerciții în casă, la ora la care aveam în mod normal antrenamentele vechi (și, evident, s-au anulat toate competițiile de alergare).

Avem o saltea de yoga (mulțumesc, Andra), avem o ganteră cu niște greutăți, un disc de echilibru împrumutat de la Radu și aplicație de Tabata pe telefon. Nici nu ne trebuie mai mult de atât. Trecem printr-un circuit care include exerciții de planking, mountain climbers, abdomene, forfecări și altele.

Nu ne ia mai mult de o oră tot antrenamentul, dar ne ajută foarte mult să rămânem ok pe partea psihică.

Cum spunea și Schwarzenegger, ca un adevărat stoic: nu putem controla tot ce se întâmplă, dar putem controla felul în care reacționăm.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed