Meditația: Cum ne-ar putea ajuta și unde să începem? [workshop 3 august]

În ultimii ani au explodat în popularitate aplicațiile de meditație ghidată. Fiecare cu stilul propriu, cu diverse voci care te ghidează – inclusiv ale unor vedete, cu diverse producții TV, seriale și, în general, cu uriașe echipe de marketing în spate.

Calm și Headspace, de exemplu, sunt adevărate imperii de promovat meditația și își împart între ele ~70% din piață (dacă lucrezi în marketing, îți recomand să studiezi ce fac).

Partea bună este că au oferit acces publicului larg la educație și unelte care clar pot ajuta pe oricine.

Partea mai puțin bună este că au transformat meditația într-un joc care dă dependență și face oamenii să stea și mai mult lipiți de telefoane.

Amestecul între meditație și business / monetizare a dus la diverse denaturări ale studiilor științifice folosite pentru a vinde meditația. S-a vehiculat că meditația ar vindeca orice boală descoperită vreodată și are o popularitate în creștere în urma acestor hiperbolizări.

Avem doar câteva zeci de ani de când este studiată și măsurată de oamenii de știință. Clar are aplicații pragmatice și poate ajuta oamenii, însă beneficiile neuronale și biologice cel mai bine documentate nu sunt neapărat cele despre care auzim prin marketing sau presă.

Pentru cine vrea să se ducă în profunzime pe subiect și simte nevoia de recalibrare între ce e știință, ce e woo-woo / spiritualitate și ce e doar hype și marketing: pe 3 august 2021 voi ține un workshop online (pe Zoom) despre știința din spatele meditației.

Este cu dedicație pentru cei care sunt la fel de sceptici ca mine happy Fiindcă, dacă mi-ai fi menționat meditația în urmă cu câțiva ani, mi-aș fi dat ochii peste cap. Mi-a luat mult timp până să ajung să pun cap la cap niște piese de puzzle cu care să rezonez eu personal.

Meditația este obiceiul care simt că m-a ajutat cel mai mult să mă concentrez și să devin prezentă. Să răspund în loc să reacționez la stimuli. Mă echilibrează, mă „recalibrează”, mă ajută să rămân ancorată în prezent și să navighez mai bine prin perioadele de incertitudine și anxietate.

Am simțit înzecit beneficiile meditației în ultimul an, de când cu pandemia, iar acum doresc să dau mai departe tot ceea ce am descoperit, să aduc puțină claritate în tot acest ocean de zgomot.

La ce să te aștepți de la workshop:

  • Beneficiile meditației – cele dovedite științific, prin studii realizate pe oameni care nu sunt yoghini.
  • Introducere în sistemul nervos autonom, stres și anxietate.
  • Cum ai putea începe să meditezi – cel mai ușor mod de a-ți forma acest obicei.
  • Cum să măsori efectele meditației asupra corpului (cu date clare), după cât timp să te aștepți să observi diferențe și cât pot dura acestea.

Numărul de locuri este limitat, fiindcă vreau să mă asigur că avem suficient timp să discutăm despre orice fel de nelămuriri și curiozități există legate de meditație.

????‍♀️ Găsești detalii / te poți înscrie de aici.

Iar în cazul în care nu poți participa, sper să te ajute acest content pe care l-am publicat recent – sunt 2 articole și un episod de podcast înregistrat cu Andrei Roșca, toate pe tema meditației:

  1. Cum am dat o șansă meditației și ce efecte am simțit (Articolul 1/2)
  2. Meditația în secolul 21: știință vs business (Articolul 2/2)
  3. Despre știința din spatele meditației (Podcast / book talk)

Workshop powered by Whisper – Center for Strategic Change.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed