Disciplină = Libertate | Cristina’s Friday Read

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

Hei,

[E vineri deja?]

1. În primul rând, multe mulțumiri, din alea de ????, celor care mi-ați scris să mă întrebați cum merge și dacă reușesc să alerg zilnic cele 50 de minute asumate public. A ajutat. Mult.

Poți afla cum merge provocarea din acest video proaspăt lansat, filmat de mine și editat în familie (thx, Ergo!).

Despre ce nu am apucat să vorbesc încă în acel video (și o voi face în următorul) este muntele de rufe nespălate….. glumesc. Ce am observat este cât de multă energie mentală îmi consumă alergarea asta zilnică. Da, energie mentală în primul rând, nu fizică. Devine din ce în ce mai ușor și simt că încep să respir (nu la propriu), dar o zi de pauză pe săptămână sigur ar fi ajutat. Nu voi schimba acum planul din mers, o reanalizez și îmi trag concluziile la final. Februarie e un an lung.

Aruncă și tu un ochi: „Alerg zilnic timp de o lună – cât de greu poate fi?„. Dacă ai curiozități rămase fără răspuns, let me know, dă-mi un reply sau lasă comentariu direct pe YouTube – oricum preferi.

2. Am înregistrat un episod nou de podcast cu Andrei Roșca, de data asta intrăm în profunzime pe subiectul productivitate. We geek out la maxim, cu riscul să speriem câțiva ascultători. Sorry, not sorry.

Povestim despre: cum ne organizăm calendarul / agenda, fragmentarea atenției și instant gratification vs consecințele pe termen lung, singletasking și batch tasking vs multitasking, FOMO, structură și disciplină vs rigiditate și creativitate, workaround pentru fluctuația de energie pe parcursul zilei zilei, cum am putea evita întâlnirile inutile la muncă, fluxul informației și cum o captăm noi (cu recomandări de tools) și multe altele.

Ne asculți aici, unde găsești și linkuri spre toate cărțile și aplicațiile pe care le menționăm. Sunt curioasă ce-ți iei tu personal din această conversație, dacă și cum simți că te ajută.

3. Am promis că povestesc mai multe despre luna petrecută fără Instagram. Am scris aici câteva gânduri despre acest experiment și ce recomand în cazul în care vrea și altcineva să facă un experiment asemănător.

4. De încheiere, o listă de NU-uri, de la maestrul Taleb:

List of No-Nos:

Muscles without strength,
friendship without trust,
opinion without risk,
change without aesthetics,
age without values,
food without nourishment,
power without fairness,
facts without rigor,
degrees without erudition,
militarism without fortitude,
progress without civilization,
complication without depth,
fluency without content,
and, most of all, religion without tolerance.

????

– Cristina

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed