Manifest pentru single-taskingPinguri, tweets, ciclul de breaking news 24/24, sute de linii necitite pe canale de Slack sau grupuri de WhatsApp, mail-uri care curg în inbox și la care trebuie să răspundem instant, încă un serial mișto pe Netflix.

Acum suntem bombardați din toate părțile de informație superficială, pe care o consumăm în bucăți din ce în ce mai minuscule.

Nu ne mai permitem să intrăm în flow, fiindcă suntem în permanență distrași de câte o nouă informație strălucitoare care pare mai bună decât orice altceva am face în acel moment. Trăim fie în trecut, fie în viitor, niciodată sută la sută ancorați în prezenți.

Trebuie să ne umplem fiecare secundă a zilei cu ceva și nu ne mai permitem niciodată să ne plictisim, ca nu cumva să ratăm ceva important sau interesant. Și mai și avem așteptarea de la ceilalți să funcționeze la fel, să ne răspundă pe loc, altfel ne simțim respinși.

Toate astea ne-au recalibrat concentrarea. Atenția este ca oricare alt mușchi și, dacă n-o exersăm, dacă ne permitem să ne lăsăm distrași de agendele altora, se topește mai rapid decât calota glaciară. Iar într-o zi ajungem să descoperim că nu ne mai putem concentra să citim nici măcar o pagină dintr-o carte fără să ne fugă mintea altundeva.

Din două în două vineri trimit un email despre lucruri pe care aș fi vrut să le învăț la școală. Cel de mâine va fi despre impactul multitaskingului. Dacă vrei să-l citești și tu, te poți abona de aici: cristinachipurici.ro/newsletter


Leave a Reply