Cum a fost la Brașov International Marathon 2017 (+ info de culise)

Brasov International Marathon 2017 - foto traseu

În urmă cu două weekenduri am dat o fugă până în Brașov, cu ocazia Brașov International Marathon powered by Telekom România. Să știți că atunci când spun că „am dat o fugă” este doar la modul metaforic – nu am alergat efectiv până acolo, am alergat de abia după ce am ajuns acolo cu trenul.

Am participat la proba de semimaraton, 21 de kilometri pe care-i iau drept un bun antrenament pentru viitoarele curse, mult mai grele, care mă așteaptă vara asta. Mi-a fost mai mare dragul să alerg cot la cot cu prietenii din 321sport și alți aproximativ o mie de alergători pe străzile goale ale orașului meu de suflet.

Ca o mică paranteză: în copilărie ziceam tuturor că o să mă mut în Brașov atunci când o să mă fac mare, iar la 18 ani, în ziua în care mi-am luat permisul (ceea ce era pentru mine un fel de simbol al libertății), am condus direct până acolo. Încă n-am renunțat complet la ideea asta cu mutatul.

Închei paranteza și revin la competiția din 21 mai. Mi-am luat o mică țeapă cu vremea, fiindcă am alergat în pantaloni lungi, tricou și foița de ploaie legată la brâu – proaste alegeri, prea multă textilă pentru temperatura pe care am resimțit-o. Asta fiindcă AccuWeather anunța în dimineața aia doar 9 grade și ceva ploi, dar până la urmă ne-a lovit un super soare la pachet cu real feel de cel puțin 30°C. M-am încins maxim și am și căpătat un frumos bronz de tractoristă (se pare că ăsta e laitmotivul tuturor competițiilor la care am ajuns în ultima perioadă).

Pentru mine a fost doar încă un semimaraton, însă jumătatea mea mai bună și mult mai ambițioasă a alergat cu ocazia asta primul lui maraton… transformat involuntar în ultramaraton. Asta din cauza (sau, mai bine zis, datorită) faptului că a alergat cursa împreună cu Radu și au stat să filmeze al 13lea episod din seria „Discover the World Through its Marathons„, ocazie cu care au depășit bine de tot distanța de 42 de kilometri.

Înainte să dați play la ce au filmat ei, o informație din culise care mi se pare importantă și ar fi păcat să rămână necomunicată: au fost 4 străini care au venit pentru prima oară în România și au participat la Brașov International Marathon datorită lui Radu. 4 oameni care au vizitat pentru prima oară țara noastră și au alergat în ea deoarece i-a convins Radu că merită. Pe trei dintre ei îi cunoscuse când a alergat maratonul din Barcelona (și au păstrat legătura și i-a și dus în vizită la castelul Bran cu o zi înainte de cursă), iar cel de-al patrulea (un tip din Qatar) l-a văzut pe Radu pe YouTube vorbind despre cursă și i-a fost de ajuns.

Sunt patru oameni care au întreprins o acțiune, au fost prezenți în carne și oase în România, au călătorit până aici, au cheltuit bani pe avion, cazare, mâncare. Comparați asta cu toți „influencerii” care nu reușesc să strângă nimic mai mult decât like-uri virtuale, fără să aibă vreo influență în viața reală. Ah, da, corect, nu se pot compara…

via GIPHY

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed