Ce newslettere urmăresc & recomand – ediția 2022

Am un newsletter – Friday Read – pe care-l trimit (aproape) în fiecare vineri, din vara 2017. Este locul principal unde creez conținut și comunic cu oameni, activitatea mea pe social media fiind la un nivel infim comparat cu ce trimit pe mail.

Am scris de mai multe ori despre motivele pentru care cred în puterea newsletterelor (1, 2).

Și, evident, sunt la rândul meu abonată la mai multe newslettere.

În semn de apreciere pentru toate newsletterele interesante la care am fost (sau încă mai sunt) abonată, îți las mai jos o listă scurtă cu cele pe care le recomand.

Nu le-am trecut în vreo ordine anume și cu siguranță nu este o listă completă.

Cele mai multe din listă sunt scrise de oameni de la care am avut multe de învățat și pe care i-am urmărit timp de mai mulți ani.

Însă sunt și newslettere pe care nici măcar nu le mai deschid în prezent, chiar dacă în trecut mi-au fost extrem de utile, deoarece am alte nevoi (fie nu mai vin cu nimic nou, fie simt că am consumat suficient conținut pe o anumită temă, fie mă simt copleșită de frecvența lor/volumul de informații din ele). Am newslettere pe care le citeam la un moment dat, când aveam mai mare nevoie de ele, am încredere în autorii lor, însă în prezent le folosesc mai degrabă ca un Google propriu – caut prin ele când fac research pe un anumit subiect.

Pe altele le-am descoperit recent, însă nu știu dacă voi mai rămâne mult timp abonată.

Multe din ele oferă și arhivă publică, însă dacă te vei uita un pic peste prezentarea site-urilor lor poți să-ți faci o idee dacă sunt pentru tine sau nu. Evident, te poți dezabona oricând dacă vreunul din ele nu te ajută.

Ce mai fac eu uneori este să mă dezabonez „în masă” de la toate newsletterele, fiindcă știu că, dacă era vreunul critic pentru mine, îi simt lipsa ulterior și mă reabonez – ceea ce-ți recomand și ție să faci oricând simți că ai nevoie de o dietă informațională.

Sper să găsești ceva interesant și util printre ele.

Newslettere pe care în această perioadă le citesc (aproape) cu sfințenie:

Newslettere la care încă sunt abonată, dar în prezent nu prea le (mai) citesc:

Newslettere din RO:

P.S. Uite la ce newslettere eram abonată în 2018, când am lansat Friday Read.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

1 comentariu

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed