Cum încurajăm sportul în România? Podcast cu Radu Restivan – 321sport

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

Sportul face parte din viața mea, iar Radu Restivan a jucat un rol cheie în acest lucru.

Ne știm de mai bine de 10 ani, timp în care am avut oportunitatea de a testa împreună serviciile spitalului din Caracal, era să ne luăm zborul într-o furtună de pe Custura – Retezat și am cunoscut gunoierii pufoși din Tușnad, printre multe alte experiențe de care nu-mi mai amintesc acum.

Radu mi-a fost alături când am făcut primul kilometru, primele mele alergări, primul meu semi-maraton, pe urmă primul maraton.

Până la pandemie, programul meu a arătat așa: în fiecare marți seara alergam o tură de lac în Herăstrău, la alergările 321, iar luni și joi seară eram la orele de spinning ținute de el. În fiecare săptămână, indiferent de vreme, anotimp, nivelul de lene sau ce altceva se întâmpla în viața mea.

Am venit pentru sport, dar am rămas pentru oameni. Am avut astfel ocazia să cunosc super mulți oameni mișto și interesanți, din bule complet diferite de cele cu care interacționez de obicei – și câțiva dintre ei mi-au devenit în timp prieteni apropiați.

Dacă nu era el și dacă nu fonda “incubatorul social” 321sport, care reprezintă un întreg sistem de susținere pentru oricine vrea să se apuce de sport de la 0, probabil că nu aș fi reușit nimic pe planul ăsta – sau mi-ar fi luat mai mult timp.

Radu este inițiatorul mai multor proiecte prin care contribuie la ecosistemul sportiv din România, într-un mod responsabil și sustenabil – pe termen lung. Este fondatorul comunității 321sport, însă asta reprezintă doar vârful de iceberg. Conduce agenția de marketing sportiv The Sports Architects și recent a produs și lansat documentarul La Cota 10,000, care deja e bine primit la festivalurile de film internaționale.

Am înregistrat un episod de podcast în care ne poți auzi discutând despre comunitatea 321sport, motivele pentru care oamenii se apucă (și se țin) de alergare, cum arată ecosistemul sportiv local, ce provocări există și ce soluții ar implementa el pentru a încuraja sportul în România – atât la nivel de începător, cât și profesionist, și multe altele.

▶️ Ascultă conversația mea cu Radu Restivan

Ne găsești pe SoundcloudSpotifyApple Podcasts (iTunes) sau oriunde asculți tu podcasturi – doar dă un search după numele nostru.

Toată lumea știe că românii stau foarte prost la capitolul sport, însă Radu și-a asumat el misiunea de a schimba personal acest lucru.

Urmărește-l pe Radu și află mai multe despre proiectele lui de aici:

Mulțumesc:

Dacă ți-a plăcut acest episod, m-ar ajuta:

1. Să dai un share și să inviți și pe alții să ducă dezbaterea noastră mai departe.

2. Să te abonezi la podcast. Pe oricare platformă preferi tu să-l asculți.

3. Să-mi spui! Dă-mi un reply SAU poți să îmi spui direct la o alergare 321sport. Marți seara, 19:30, statuia lui Charles de Gaulle – Herăstrău / București.

– Cristina

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed