Carmen Albișteanu: despre obiceiuri sănătoase, performanță, mâncare și trânte cu muntele

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

Salut,

Frumoasa domnișoară din poza de deasupra este Carmen Albișteanu, una din cele mai apropiate prietene ale mele și invitata noului episod din podcast.

Carmen, pe lângă faptul că este prea modestă, este o foarte bună alergătoare montană pe distanțe lungi și foarte lungi (câștigă maratoane pe pâine), coach în nutriție (cu certificare de la Precision Nutrition), om de marketing (specializată în strategie pentru Conversion Rate Optimization), absolventă altMBA (programul de leadership făcut de Seth Godin) și blogger.

Nu-mi mai amintesc exact de când mă știu cu Carmen, cred că au trecut vreo 10 ani. Ce pot să-ți spun sigur e că nu ne-am împrietenit la un un ceai verde pe o cărare de munte sau făcând schimb de rețete de banana bread care să fie vegane / fără zahăr / fără gust. Cel mai probabil ne-am cunoscut la vreun eveniment legat de blogging / online, genul unde beam alcool până dimineața (probabil de asta nu-mi mai amintesc cum ne-am cunoscut), după care mergeam la shaorma. Cu alte cuvinte, ne știm dintr-o etapă a vieții complet diferită, pe când niciuna dintre noi nu alerga (nu făceam sport deloc) și deloc nu ne păsa de obiceiuri sănătoase. #yolo

Și apropo de vieți anterioare, am înregistrat episodul ăsta la începutul lunii februarie, așa că vorbim despre orice altceva în afară de efectele supei de lilieci.

Discuția noastră din podcast se învârte în jurul a două subiecte mari și late: alergare și mâncare. Povestim despre cum s-a apucat Carmen de alergare (spoiler alert: voia să slăbească și văzuse că așa fac fetele din reclame), ce greșeli a făcut, cum se pregătește mental pentru curse, ce mantra are atunci când îi este greu și îi vine să renunțe, capcana comparațiilor și multe altele.

În a doua jumătate intrăm în discuții legate de natura umană, relația noastră cu mâncarea, cum a ajuns să fie interesată de acest subiect, credințe greșite legate de mâncare, diete la modă, precum keto, intermittent fasting etc, cum oferă clienților uneltele necesare pentru a face alegerile sănătoase pentru ei pe termen lung, și convingeri asupra cărora s-a răzgândit recent.

(Offtopic: am căutat inițial să pun o poză cu mine și Carmen, dar în toate pe care le-am găsit suntem fie cu o înghețată cât capul nostru, fie suntem la alergare și curg toate apele de pe noi. ????????‍♀️)

Ascultă aici episodul nou din podcast.

Mai am o confesiune de făcut. La mine se pare că funcționează foarte bine rușinea față de oamenii din jurul meu, mă motivează să fac treabă. De când am înregistrat episodul cu Carmen și până l-am reascultat pentru a-l lansa trecuseră câteva luni (și ce luni!). Efectul reascultării conversației noastre a fost că am reluat alergările vinerea trecută. Cât am stat în casă am făcut exerciții cu greutatea corpului, dar zero cardio, așa că acum simt că am luat-o de la zero, îmi reconstruiesc obiceiul ăsta. Noroc că am niște surse bune de inspirație în jur! happy (p.s. evident, cu toate măsurile de precauție la care mă puteam gândi: alerg cu masca pusă, evit cât mai mult oamenii de pe stradă, ies la ore mai dubioase etc).

Episodul îl găsești aici – enjoy it!

Pe Carmen o poți urmări pe blogul ei, te poți abona la newsletterul Fit Tales, sau pe social media: InstagramFacebookLinkedIn.

– Cristina

Cristina’s Podcast este – evident – podcastul meu cu nume extrem de inspirat, unde intervievez oameni apropiați, care fac performanță și de la care am învățat cele mai multe lucruri în ultimii ani. Mă săturasem de podcasturi cu interviuri scurte și – de multe ori – superficiale, care îți oferă iluzia că ai învăța ceva, dar nu se lipește nimic, așadar am vrut să fac altceva. Din acest motiv, episoadele făcute de mine sunt lungi, pentru a putea purta conversații în profunzime. Vorbim despre obiceiuri bune, sănătate psihică, burnout, anxietate, presiunea de a face performanță, lecțiile învățate și greșelile făcute pe parcurs. Am în plan pentru început să lansez un singur sezon, 12 invitați (un episod pe lună, primele 6 sunt deja înregistrate), voi decide ulterior dacă-l voi continua. Poți vedea aici episoadele cu toți invitații de până acum. Dacă ai orice fel de feedback care m-ar putea ajuta să îmbunătățesc aceste episoade sau subiecte despre care ți-ai dori să afli mai multe, te rog scrie-mi. Mulțumesc.

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed