Lansare 321sport…punct ro (+ 321sport Communications & Corporate)

Bucharest Marathon 2015

Într-o lume în care mulți se cred influencers, dar reușesc doar să adune like-uri virtuale, un om pe care-l admir enorm strânge în fiecare săptămână peste 100 de oameni. În carne și oase. Oameni care au încredere în el și în sfaturile lui, fiindcă știu că nu are vreo agendă ascunsă. Oameni prezenți în același loc, în același timp, în fiecare marți, indiferent de condițiile meteo. Oameni care vin să alerge, trec împreună prin aceleași greutăți și sunt conștienți de cât de greu este să te apuci și, mai ales, să te ții de sport.

Este vorba de Radu Restivan și de comunitatea 321sport, cunoscută și drept „ăia mulți care aleargă în fiecare marți seara în Herăstrău„. Da, noi suntem ăia care ne strângem și alergăm împreună, ne antrenăm pentru primul nostru semimaraton. Și continuăm să facem asta mult timp după ce l-am dovedit (sau le-am făcut și pe următoarele 20).

Despre Radu v-am mai povestit. Ne știm de vreo 10 ani, din perioada când lucram amândoi în presă. Din cauza unui stil nesănătos de viață, unul devenit normă pentru cei mai mulți români (sedentarism combinat cu alimentație proastă), Radu ajunsese să cântărească peste 100 de kilograme. Dacă vreți să sune mai dramatic, puteți să spuneți că ajunsese să cântărească mai bine de 0.1 tone. Nu mai era deloc împăcat cu el, cu faptul că la nici 27 de ani nu se mai putea lega la șireturi sau urca un etaj pe scări fără să gâfâie, așa că… s-a apucat de sport.

A început prin a lua ore de spinning și, ulterior, a dus lucrurile la alt nivel, devenind instructor de spinning. S-a apucat de alergare și, dacă la început nu putea alerga nici măcar un kilometru, pe urmă a crescut încet distanța parcursă. A făcut 5 kilometri, 10, un semi-maraton (21 km), un maraton (42 km)… iar la ora actuală a terminat peste 20 de maratoane și ultramaratoane.

După ce și-a schimbat complet propria viață datorită sportului, Radu a decis că vrea să-i ajute și pe alții să reușească același lucru. Așa a ajuns să pună bazele asociației sportive 321sport.

321sport antrenament 2 mai 2017

Primul proiect făcut sub umbrela 321sport: #dela1la21, o serie de antrenamente dedicate celor care nu pot alerga nici măcar un kilometru, dar își doresc să termine primul lor semimaraton.

La prima alergare, în ianuarie 2015, a fost prezent… un singur om (în afară de Radu, bineînțeles). Tot e mai bine decât niciun om, mai ales atunci când există toate motivele ca să nu ieși din casă. La a doua alergare m-am alăturat și eu, deja ne numărai pe degetele de la o mână. Câteva luni de antrenamente mai târziu, eram 8 oameni care treceam împreună linia de finish de la Semimaratonul Internațional București. Acela a fost examenul final al primului sezon de antrenamente #dela1la21 .

Din acel moment, comunitatea 321sport a început să crească încet și sigur, iar în prezent deja suntem peste 100 de oameni care ne antrenăm împreună în fiecare săptămână.

Să nu vă speriați crezând că suntem niște mici Usaini Bolt și că trebuie să vă antrenați singuri mult timp înainte, ca să puteți ține pasul cu noi, fiindcă nu este cazul: antrenamentele #dela1la21 sunt gândite special pentru începători. De aia se și numesc #dela1la21, te ajută să crești de la a alerga un kilometru (sau chiar mai puțin de atât) până la 21, cât are un semimaraton.

Vă recomandăm însă ca, înainte să vă apucați de orice formă de sport, să treceți pe la medic, să vă faceți analizele, și să vă cumpărați încălțăminte adecvată. Înainte de alergări facem încălzirea împreună, iar la final avem sesiune de exerciții cu greutatea corpului și stretching – toate astea sunt importante pentru a evita accidentările. Și, fiindcă știm cât de greu este să vă apucați și să vă țineți de sport, încercăm să nu lăsăm pe nimeni să alerge singur – nici la antrenamentele din Herăstrău, nici la concursuri.

Și apropo de concursuri, weekendul viitor va fi Semimaratonul București, când au examen „bobocii” – cei antrenați în al cincilea sezon #dela1la21. Asta e poza din octombrie 2016, cu „absolvenții” sezonului anterior:

321sport - dela1la21 - final sezon 4 (octombrie 2016)

Comunitatea 321sport a fost comunicată până în prezent exclusiv pe Facebook, pe pagină și pe grupul privat (dacă nu alergați constant cu noi sau aveți impresia că este doar încă un loc bun pentru a face spam, nu vă deranjați să dați join, fiindcă nu este genul acela de grup – este o comunitate curată, fără astfel de practici).

Și deoarece nu ne place să ne ținem toate „ouăle” în același coș, vineri am lansat propriul site: 321sport.ro.

Acolo veți găsi mai multe detalii despre toate proiectele desfășurate sub umbrela 321sport, dar și despre două care n-au mai fost comunicate public până acum, deși au fost active:

1. 321sport Communications, o agenție specializată pe comunicare sportivă (Radu are în spate foarte mulți ani de experiență în marketing și PR).

2. 321Sport Corporate, un program profesionist de antrenamente sportive dedicate companiilor. Este pentru cei care vor să facă un alt fel de teambuildinguri cu angajații, unele ținute în fiecare săptămână, nu doar beții în deplasare o dată pe an.

Am lucrat enorm în ultima perioadă la acest site și încă mai sunt multe lucruri care trebuie îmbunătățite / adăugate, dar, până la urmă… „done is better than perfect„.

Mulțumiri speciale:
– colegilor Flavia, Alex, Sebastian, Ergo.
PORCului, că ne-a primit la el pe terasă.
AlexSuperior Media.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed