Încep sezonul de alergări montane: EcoMarathon @ Moieciu de Sus

EcoMarathon Moieciu de Sus 2017

Weekendul ăsta o voi lua pe Albișteanu pe post de co-pilot și ne vom plimba copanele până la Moieciu de Sus, pentru EcoMarathon, prima competiție de alergare montană din acest an. Mă rog, e prima doar pentru mine, Carmen a inaugurat de mult sezonul, ba chiar a urcat și pe podium prin Spania. Sâmbătă vom fi noi două și încă 1697 de capre alergători dornici de a țopăi peste crestele și văile din zona culoarului Rucăr-Bran.

Să tot fie vreo 2 ani de când visez la concursul ăsta. În primul an n-am avut curaj să mă înscriu, fiindcă nu mă credeam în stare să-l alerg cu bine până la capăt – și mai mult ca sigur că aveam dreptate, pe atunci de abia făceam primul meu semi maraton pe asfalt. Anul trecut eram atât de paralelă cu peisajul competițiilor montane, încât habar n-aveam cât de mare bătaie e pe ele și, evident, până m-am trezit eu să mă înscriu, nu mai era niciun loc. La ediția asta însă am fost pe fază și, imediat ce s-a dat drumul la înscrieri, cândva după miezul unei nopți de ianuarie, am reușit să prind și eu în sfârșit loc.

Chipurici Cristina. Număr de concurs 1039. Cross. F, 23-29. Așa scrie în lista de participanți (la naiba, data viitoare mă vor muta la următoarea categorie de vârstă!).

Harta EcoMarathon 2017

M-am înscris la proba de 14 kilometri, diferență de nivel 600m – am zis s-o iau încet și să-mi păstrez energia pentru viitoarele curse. Mă așteaptă unele mult mai lungi și mai grele în acest an (nici nu s-a încheiat bine luna ianuarie și deja aveam făcută agenda de alergări pentru aproape toate weekendurile până în octombrie).

Iar dacă totul merge bine și nu mă zboară vreo tornadă de pe traseu, Mary Poppins style, sâmbătă seară voi fi înapoi în București. La fix pentru porția nouă de proteste.

Ah. Cred că va fi prima cursă la care alerg singură, cot la cot doar cu vântul, așa că am început să lucrez la un playlist mobilizant pe Zonga. O să vedeți că este foarte variat (dacă mai aveți idei pentru el, please shoot). Încă nu m-am decis dacă-l voi și asculta în timpul cursei – în mod normal alerg fără muzică.

P.S. poza de la începutul articolului, cu care vă fac în ciudă de cât de frumos e pe acolo, am sustras-o cu nerușinare de pe pagina de Facebook a eventului, iar poza cu traseul este de pe site.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed