Romanian Design Week #11 (12-28 mai 2023)

Între 12-28 mai 2023 se desfășoară a 11a ediție a Romanian Design Week, proiect The Institute. Este un festival dedicat industriilor creative și care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația. Sub această umbrelă sunt organizate în București diverse expoziții și evenimente prin care se dorește ca designul să devină mai accesibil pentru publicul larg.

Câteva detalii despre ediția din acest an:

  • Este cea mai extinsă de până acum, nu durează chiar o săptămână happy Sunt 17 zile în loc de 10, câte erau de obicei.
  • Tema este Connections – apărută din dorința de a genera spații de dialog și procese de colaborare creativă, dar și pentru a încuraja cât mai mult proiectele interdisciplinare și colaborative (între industrii creative locale, operatori culturali și comunități creative, dar și conectarea cu publicul larg). Designul este propus ca instrument pentru abordarea și soluționarea preocupărilor legate de cum ne putem conecta unii cu alții.
  • Expoziția principală este în centrul Bucureștiului, la Piața Amzei – unde s-a mai ținut și în trecut (2016, dacă nu mă lasă memoria) și mă bucur să văd că este folosit din nou acest spațiu. Sunt expuse acolo 162 de lucrări din 6 discipline diferite: arhitectură, design interior, design de produs, design grafic, ilustrație și fashion. A fost curatoriată de un juriu din care fac parte și curatori români, și specialiști de talie internațională (selecția a fost făcută dintr-un total de peste 400 de lucrări înscrise inițial).
  • În timpul festivalului au loc peste 100 de evenimente-satelit, organizate în 4 cartiere creative din capitală: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Ioanid-Icoanei și Cartierul Creativ (zona Cișmigiu). Programul și harta lor este aici: program.romaniandesignweek.ro sau pe FB.
  • Au fost selectate și câteva lucrări care sunt prezentate online ca bune practici, pe romaniandesignweek.ro/portfolios .

Expoziția centrală RDW (cea din piața Amzei) poate fi vizitată gratuit (luni-vineri între 12:00–22:00, în weekenduri între 10:00–22:00). Pentru celelalte evenimente, găsești programul și detaliile de acces @ program.romaniandesignweek.ro .

Eu am apucat să vizitez săptămâna trecută expoziția centrală, de acolo sunt pozele de mai jos, urmează să mă aventurez la evenimentele satelit. Ce-mi face cu ochiu’ și încerc să ajung:

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed