The CEO Library, la 4 luni de la lansare

Care de fapt sunt vreo 4 luni și o săptămână happy Iată ce am mai pus la cale cu The CEO Library:



A. INTERVIURILE

Aici lucrurile au intrat cumva pe pilot automat. Publicăm câte un interviu pe zi, am menținut ritmul inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă și avem interviuri în avans pe o lună.

– Am stat de vorbă până acum cu o sută de antreprenori – da, tocmai i-am numărat, sunt fix 100 happy – este numărul celor care chiar ne-au răspuns la întrebări, nu doar au acceptat să răspundă. Cei mai mulți sunt din America, Singapore și Australia, ceea ce se reflectă și în statisticile de pe Google Analytics.

– Toți antreprenorii au recomandat în total peste 1.500 de cărți – ne așteptam să ajungem la 2.000 până la sfârșitul lui 2017, dar a scăzut mult numărul fiindcă deja se repetă cărțile recomandate. Pareto în acțiune. Până la urmă, sunt doar câteva cărți care merită cu adevărat să fie citite.

– Am cunoscut antreprenori mari care citesc o sută de cărți pe an. Da, există, vă pot confirma că nu sunt doar un mit urban. Citiți interviul cu Fabrice Grinda.

Overall, sunt recunoscătoare că am ocazia să stau de vorbă cu niște oameni minunați, răspândiți în întreaga lume, și de la care avem super multe lucruri de învățat.



B. NEWSLETTERUL

Am decis ca de la începutul acestui an să ne concentrăm pe a crește newsletterul, așa că în ultimele zile am făcut câteva upgrades:

– Toți abonații la newsletter primesc planul de citit făcut de Bobby. Este un plan care se întinde pe 12 luni, dedicat celor care de abia și-au pornit propria afacere sau au de gând în viitorul apropiat. Sunt cărțile pe care Bobby le-a citit în ultimii 10 ani și l-au ajutat să crească companiile pe care le are, așadar toate aceste recomandări vin la pachet cu contextul lui de business, nu sunt cărți citite și cu idei nepuse vreodată în practică.

– Tot pentru abonații la newsletter: oferim gratuit cartea The Prince a lui Machiavelli, în format electronic. Deși au trecut 500 de ani de când a fost scrisă, rămâne printre cele mai bune lecții de leadership și este una din cărțile cele mai recomandate de antreprenori.

– După ce o perioadă am scris abonaților doar despre episoadele noi ale podcastului, am schimbat puțin placa. În ultimele 4 luni am stat de vorbă cu unii din cei mai mari antreprenori din lume, ocazie cu care am vrut să aflu cum reușesc să citească atât de mult și să-și crească cu succes afacerile în același timp. Am adunat lecțiile învățate de la ei și am pus toate principiile de bază în ultimul newsletter trimis. Pe viitor vom trimite mai multe astfel de self-improvement tips: dacă tu, ca om, lucrezi la a deveni mai bun zi de zi, automat și proiectele tale vor avea de câștigat.

Vlad a adăugat un Welcome Mat prin care invităm lumea să se aboneze la newsletter. Avem norocul că ne completăm foarte bine în echipă: eu sunt aia care se gândește mereu cum să facem să nu deranjăm experiența oamenilor care ne urmăresc, nu i-aș stresa cu pop-ups și tot felul de metode de abonare. Vlad și Bobby sunt mult mai orientați spre a analiza și interpreta datele (iar datele ne spun ce tactici funcționează și dacă ne crește sau nu rata de abonare la newsletter).

– Fiindcă nu ne este rușine cu greșelile pe care le facem sau cu cifrele pe care le avem, le-am pus pe toate pe masă în cel mai recent episod de podcast În prima parte explică Bobby ce este cu planul de citit pe 12 luni, iar în a doua parte intrăm în detalii legate de newsletter: ce-am încercat până acum, câți abonați avem, cum a crescut acest număr, ce open rate și click rate avem, cum au scăzut acestea etc.



C. PODCASTUL

Am lansat podcastul la începutul lunii decembrie, iar de atunci am înregistrat câte un episod nou în fiecare săptămână, inclusiv de sărbători. Am zis că facem 10 episoade înainte să tragem linie și să ne decidem dacă vom continua sau nu.

Episoadele de până acum:
1. Octopus, octo…pussies? (A discussion about how we interview people on The CEO Library) – despre noi, oamenii din spatele The CEO Library, dar și despre cum abordăm oamenii pentru interviuri (cold outreach)
2. Giving and receiving feedback is a skill (Book Club Talk: Thanks for the Feedback) – un podcast cu întreaga echipă, despre una din cărțile citite în cadrul book-club-ului nostru: Thanks for the Feedback.
3. The Good, the Bad, the Ugly: a talk about the feedback to our podcast – cea mai meta discuție pe care am avut-o: despre feedbackul la podcast. În a doua parte am discutat despre mentori vs cărți vs experiența ca angajat, cât de mult contează fiecare din astea atunci când vrei să-ți pornești propria afacere.
4. Our Reading Year: The Books We (the Team Behind The CEO Library) Loved in 2017 – despre cărțile care ne-au marcat în ultimul an, dar și cele care nu ne-au plăcut. E interesant fiindcă suntem foarte diferiți și citim lucruri diferite, le interpretăm diferit.
5. Is it Possible to Read 100 Books per Year? (A talk about how to read more in 2018) – nu facem parte din clubul select al celor care citesc 100 de cărți pe an, dar asta nu înseamnă că nu putem împărtăși ce am învățat de la cei care citesc atâta.
6. What to do With Only 24h in a Day? (How Books & Experiences Shaped Our Productivity) – o discuție despre stilul nostru de lucru și cărțile care ne-au ajutat să ne îmbunătățim eficiența / productivitatea.
7. Lessons Learned from The Lean Startup & How we Put them into Practice (Book Club Talk) – am (re)citit The Lean Startup, biblia antreprenorilor, și am discutat despre cum putem aplica la The CEO Library metodologia din ea.
8. Just Launched: The 12-Month Reading Plan for Early Entrepreneurs – am povestit deja mai sus despre acest episod. Este despre newsletterul The CEO Library, planul de citit pentru antreprenori, Prințul lui Machiavelli, numărul de abonați, open și click rate, strategia de până acum + cea viitoare.

Toate astea sunt înregistrate doar între noi, cei din echipa The CEO Library, însă, surpriză, surpriză! urmează primul nostru invitat big grin

Am stat de vorbă cu un om minunat din Australia, web developer și antreprenor. În urmă cu 10 ani, a citit cartea lui Tim Ferriss, The 4-Hour Workweek, și-a dat demisia și și-a pornit propriile afaceri, și de atunci și-a câștigat existența exclusiv online. A avut o agenție de digital marketing pe care a vândut-o anul trecut, iar în paralel mai are câteva proiecte care-i aduc un venit pasiv. Pe lângă toate astea, avem două lucruri mari în comun: și el este stoic (fan Ryan Holiday) și alergător. Ce-i drept, la complet alt nivel față de mine: va participa în mai la un ultramaraton de 100 de kilometri din vestul Australiei.

Acum suntem în faza de editare a episodului, îl vom lansa săptămâna viitoare. M-am luptat pe drum cu câteva dificultăți tehnice: pe cât de geek mă credeam în copilărie, pe atât de depășită mă simt acum la 30 de ani. Mai ales când te lasă niște chestii pe care le consideri banale, precum un amărât de Skype. Dar astea deja sunt detalii.

***

În cazul în care ai întrebări / curiozități legate de cum merge proiectul, lasă-le în comentarii – ca să fie publice discuțiile.

Citește și articolele anterioare pe tema evoluției The CEO Library:
The CEO Library – după o lună (11 octombrie 2017)
The CEO Library – după 2 luni și jumătate de la lansare (1 decembrie 2017)
The CEO Library Podcast – primul episod (9 decembrie 2017)

P.S. ilustrația de la început a fost făcută de Miruna Sfia special pentru The CEO Library, poate fi cumpărată de aici (și imprimantă pe orice produs îți dorești). Este un citat peste care am dat în The Power of Habit, una din cărțile citite în book-club-ul nostru.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed