Recomandare: Arta Interviului, de Lawrence Grobel

lawrence-grobel-arta-interviului

În urmă cu trei ani, chiar de Black Friday, mi-am comandat de pe Amazon mai multe cărți. Printre ele, se afla și una pe care am luat-o la recomandarea Cristinei Bazavan. Deși avea aproape 500 de pagini, am devorat-o într-un weekend și am mai recitit-o de câteva ori de atunci – s-a dovedit a fi una din cărțile care mă ajută cel mai mult în munca mea.

În primăvara 2015, Cristina scria pe Facebook că echipa editurii Publica ar vrea să traducă în română cartea respectivă, dar nu e convinsă dacă este de interes pentru țara noastră. Datorită reacțiilor pozitive (postarea a strâns undeva pe la o mie de like-uri și share-uri), editura a anunțat că o va publica în România.

Fast forward până în prezent, noiembrie 2016, din nou Black Friday: printre noutățile de la târgul de carte Gaudeamus se numără și Arta Interviului, scrisă de Lawrence Grobel.

Este una din cele mai bune lecții de jurnalism. Acoperă toți pașii legați de cum se face un interviu, de la documentare la felul în care construiești o relație cu omul intervievat, cum să pui întrebările cele mai grele, până la transcrierea și editarea interviului, negocierile cu editorii etc. Toate sfaturile sunt practice și presărate cu povești din experiența autorului (are o carieră de peste 30 de ani, în care a luat sute, dacă nu chiar mii de interviuri, și a scris aproape 20 de cărți).

Dacă știți pe cineva care este student la jurnalism sau care deja face interviuri și vrea să devină mai bun la asta, acum știți ce cadou să-i luați de Crăciun.

P.S. citiți și prefața semnată de Cristina Bazavan.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

3 comentarii

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed