Trei resurse mișto pentru cei pasionați de cărți

IMG_20151207_195559

Dacă sunteți pasionați de cărți, cred că o să vă placă și următoarele proiecte / resurse.

Sunt pornite de oameni pasionați de cărți, care citesc extrem de mult și au vrut să-i ajute și pe alții să descopere alte lecturi și idei mișto din cărți.

Însă vă avertizez din start că sunt dăunătoare pentru buget – datorită lor am ajuns să cumpăr foarte multe cărți, cărți la care nu știu dacă aș fi ajuns altfel (no regrets). M-au ajutat să nu ajung niciodată în situația în care nu știu care va fi următoarea carte de care mă apuc. Problema e că mai am alte câteva sute de cărți pe lista de cumpărături, să-mi ajungă să citesc și la pensie, și în viitoarele vieți.

Timp să fie.


1. Newsletterul zilnic Autotelic

Newsletter cu idei din cărți recomandate de antreprenori – Steve Jobs, Bill Gates, Elon Musk, Peter Thiel, Warren Buffett, Richard Branson, Seth Godin etc.

Echipa Autotelic extrage 10 citate sau idei mari din cărțile respective și ți le trimit pe mail în fiecare zi (lucrătoare) .

Newsletterul este făcut prin Revue, vă abonați aici – din același loc de unde vă abonați puteți citi și arhiva, ca să vedeți ce au mai trimis până acum.Autotelic Newsletter


2. Notițele lui Derek Sivers

Derek Sivers este un muzician, programator, scriitor și antreprenor. Prima oară am auzit despre el când îmi făceam masterul la Berklee College of Music – unde a fost și el student.

A fondat CD Baby în 1998, proiect care ajuta artiștii independenți să vândă muzică, a ajuns ulterior să fie cel mai mare distribuitor de muzică. L-a vândut după 10 ani cu 22 de milioane de dolari, bani pe care i-a donat integral în scopuri caritabile.

În urmă cu câțiva ani s-a apucat să ia notițe din cărțile pe care le citește, astfel încât să nu le mai uite și să poată reveni oricând la ideile principale. A comprimat tot ceea ce a învățat din cărțile respective. La un moment dat, a decis să urce online toate acele notițe. Sunt multe cărți despre business, antreprenoriat, self-help, start-up-uri.

Practic, dacă vrei să citești doar ideile principale dintr-o carte, cele cu care merită să rămâi și-ți pot fi folositoare pe viitor, te duci aici.

Explică aici mai pe larg cum s-a născut acest proiect.

Notițele sunt aici – sunt idei extrase din mai mult de 200 de cărți.Derek Sivers newsletter


3. Newsletterul lunar al lui Ryan Holiday

Ryan Holiday a înființat în 2009 acest newsletter. Publica foarte multe recomandări de cărți pe blogul lui și, la un moment dat, a decis să înființeze un newsletter lunar pe aceeași idee. A pornit cu 50 de abonați iar la sfârșitul lui 2014 avea peste 35.000 (presupun că s-au dublat între timp).

Explică în acest articol de pe The Observer de ce a pornit newsletterul, cum a ajuns să fie atât de popular și ce a învățat în toți acești ani. Merită citit articolul și dacă vă bate gândul să porniți la rândul vostru un newsletter, are foarte multe sfaturi practice.

Datorită recomandărilor lui Ryan Holiday am descoperit foarte multe cărți bune. Omul citește mult și citește orice, indiferent de cât e de greu, de la istorie la filozofie, biografii etc. În prezent are propria agenție de marketing, a ajutat foarte mulți autori americani să-și editeze și popularizeze cărțile, pentru unii a fost și ghost writer. Este la rândul lui autor, are trei cărți publicate, luna viitoare o va lansa pe a patra. Una din ele se numără printre cărțile mele favorite: „Trust Me, I’m Lying: Confessions of a Media Manipulator” . Ah, și are doar 29 de ani.

Vă abonați direct la el pe blog.Ryan Holiday newsletter

P.S. de Dan C. Mihăilescu și Cartea de la Ora 5 sper că nu mai este nevoie să spun, deja urmărește toată lumea, da?

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

2 comentarii

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed