#dela1la21

321sport FB

Pentru cei care v-ați început anul cu planuri să vă apucați de alergat, ce ziceți de provocarea de a vă antrena direct pentru…21 de kilometri? Radu Restivan are un concurs prin care puteți câștiga 3 luni de antrenamente cu el + invitație la Bucharest International Half Marathon (17 mai).

Ce trebuie să faceți: să trimiteți până mâine (28 ianuarie) povestea și motivația voastră de a alerga la primul semi-maraton (format text, foto sau video, la alegerea voastră) pe pagina 321sport sau pe canalul de YouTube, folosind hashtagul #dela1la21 .

Regulamentul complet e aici, iar ăsta e anunțul video făcut de Radu:

Challenge accepted? happy

p.s. poza am furat-o cu nerușinare de pe pagina 321sport de FB.

P.P.S. am decis să mă înscriu și eu la concurs. big grin Here it is:

***

Povestea mea cu alergatul a început (și a murit la fel de rapid) pe când eram încă în școala generală. Se apropia examenul de capacitate și mă întreceam cu colegii pe terenul de fotbal cu fiecare ocazie. Fete, băieți, nici nu conta, pe atunci îi luam pe toți la viteză.

Fast forward, vreo 12 ani mai târziu și tot atâtea kilograme în plus: vara lui 2014. Mă lovește o panică legată de schimbarea prefixului (deși mai am câțiva ani până în punctul ăla) și faptul că nu fac niciun fel de mișcare în afară de coborât până în bucătărie ca să-mi prepar o cafea. Lucrat de acasă, stat cu fundul pe scaunul de la calculator prea multe ore pe zi, deplasat majoritar cu mașina… Analizele de sânge mi-au ieșit impecabil dar sunt conștientă că, dacă vreau să rămână așa, trebuie să-mi găsesc un sport pe care să-l pot practica oricând și de care să mă țin constant (și eventual să nu fiu nevoită să-mi amanetez vreun organ pentru asta).

Gând la gând cu un prieten care avea și el nevoie să mai dea câteva kile jos și ne gândim noi că ar fi o idee bună să ne apucăm de alergat pe la noi prin cartier. Stabilim să ne vedem a doua zi în parcul de la Poli (nu că am avea prea multe opțiuni în sectorul 6), în cel mai prost moment posibil: prânz, 40 de grade la umbră. Venim echipați, cu apă și energizante după noi, cu aplicații de monitorizare instalate pe telefon (fiecare cu alta, ca să putem să comparăm rezultatele), ne facem noi încălzirea și ne apucăm într-un final și de alergat. 5 minute mai târziu eram roșie ca racu’ și de abia mai puteam respira, deci la capitolul rezistență…fail. După o scurtă pauză de hidratare am zis să băgăm și un sprint. Fail major și la capitolul ăsta, m-a făcut colegul, putea să-și aprindă și o țigară în tot timpul ăla, că tot nu aveam nicio șansă. Damn, cum mi-am permis să ajung aici?

Cert e că m-am încăpățânat, am continuat să alerg de una singură, la apus, de 2-3 ori pe săptămână. Dacă atâta lume poate, eu de ce n-aș putea? La început rezistam 10 minute, pe urmă au fost 15, 30, în scurt timp am ajuns la a alerga o oră. Deja mă distram încercând să fac opturi pe harta de la Runtastic. Erau momentele mele de liniște, de deconectat de la viața de zi cu zi.

Toată lumea vorbește despre cât de mișto este să alergi, despre cât de bine te simți după, dar puțini menționează și părțile urâte. Well, no pain, no gain: după prima sesiune de alergat pe o distanță mai lungă m-am ales cu niște unghii horror, au făcut trecerea de la mov la negru la alb, într-un final au decedat și și-au luat zborul… Cam târziu am aflat că ar fi trebuit să-mi cumpăr încălțăminte cu măcar un număr mai mare decât obișnuitul meu 35, că picioarele se umflă și ele săracele la distanțe mari, mai ales atunci când alergi doar la sfârșitul zilei. M-am apucat să-mi comand pereche nouă de adidași însă n-am apucat s-o port prea mult timp, rutina construită peste vară s-a dus pe copcă la primii fulgi. Ocazie cu care am aflat și că alergatul pe bandă, la sală, nu este de mine.

Deja sunt în pauză de două luni, presimt că atunci când mă voi reapuca de alergat va fi ca și cum aș lua-o de la zero, însă am planuri mari pentru anul ăsta: să mă auto-depășesc, să duc până la capăt primul meu semi-maraton (și, mai târziu, de ce nu, și un maraton).

***

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

2 comentarii

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed