Unul din motivele pentru care mi-am redeschis blogul a fost ca să nu-mi mai stresez (prea tare) prietenii. Le trimiteam constant niște mail-uri uriașe, în care băgam linkuri spre tot felul de articole pe care le-am mai citit și am zis că poate vor și ei să arunce un ochi. Probabil că nu deschideau nici 5% din ele, da măcar de acum înainte le voi pune pe toate aici și le voi trimite un singur link în loc de câteva zeci.
Însă n-o să bag acum un cârnat de linkuri spre lectura mea din ultima perioadă, ci o să scriu pe scurt despre aplicațiile pe care le folosesc pentru managementul acesteia. Aplicații prin care reușesc să rămân la curent cu ce mă interesează, indiferent că e vorba de ce s-a mai scris pe blogul X sau știri pe tema Y sau mențiuni ale unor artiști pe Twitter.
Știu că mulți se bazează pentru asta pe newsfeedul de la Facebook, însă îmi place să am ceva mai mult control asupra informațiilor care mă asaltează zilnic, să le țin în ordine. Și nu, opțiunea Get Notifications nu ajută, dă rateuri non stop…
p.s. screenshoturile le-am făcut pe tabletă
1. POCKET
Aplicația mea favorită – aici bag toate articolele de care mă lovesc în timpul zilei și n-am timp sau chef să le citesc pe loc. Le adaugi în Pocket și după aia le citești de pe orice dispozitiv vrei (se sincronizează automat lista), chiar și offline. În vacanța din vara trecută stăteam pe plajă cu burta la soare și recuperam din articolele adunate în aplicația asta.
2. DIGG READER
După ce-a fost asasinat Google Readerul, am testat tot felul de posibili înlocuitori. Am dat de The Old Reader și am zis că acolo se oprește căutarea mea, da au dat-o în bară. Digg Reader l-am descoperit la recomandarea lui Alex, e cel mai decent și apropiat de ce aveam eu nevoie. După mail, al doilea tab pe care-l deschid dimineață este cel de feed reader, sunt abonată la câteva sute de feed-uri, organizate în 10 categorii. Ce-i drept, multe au rămas moștenire din perioada Monden.info și nu mai mă uit peste ele la fel de des ca înainte, dar am tot adăugat chestii noi. E bun și pentru monitorizare – eu una tot aici m-am abonat și la google alerts sau mențiuni de Twitter după diverși artiști cu care am colaborat. Singurul minus ar fi că n-are funcție de Search.
Google a înlocuit Currents cu aplicația asta cândva pe la începutul anului. E pentru când am chef să navighez aiurea printre tot felul de bloguri sau reviste online, le pot selecta în funcție de temă (cooking, business, entertainment, artă etc).
4. MASS-MEDIA
Nu-mi amintesc când sau cum am descoperit aplicația asta. E un agregator al celor mai mari publicații românești. O folosesc rar, da poate voi vreți să fiți mai la curent decât mine cu ce mișcă în presa mioritică.
Alte recomandări?
12 comentarii. Leave new
Ceva recomandari de feed-uri pt Digg? In special categoriile Bloguri de nisa si Diverse
Oooooh, complicat, sunt ft multe
de la James Altucher și Mashable la Seth Godin, Kissmetrics, Tedoo al lui Brad Florescu sau Inside Facebook. O să le iau pe rând și-o să le recomand, pe măsură ce mai apar articole mișto de care să mă leg.
Pocket pare interesant…
La mine a devenit de bază, mi-ar fi tare greu fără
Și eu sunt dependentă de feedly și de pocket.
Pocket e bun. Dar eu folosesc și Evernote pentru salvarea ideilor și a link-urilor cu comentariile mele.
Nu ai zis nimic de Buffer
Păi Buffer intră la altă categorie de aplicații
Evernote sau Google Keep încă nu m-au prins
Am folosit Digg reader insa imi place mai mult feedly. Este mult mai popular si cred ca are mai mult potential pentru ca se straduiesc sa realizeze un ecosistem in jurul readerului.Pe blogul: blog.feedly.com prezinta fiecare chestie interesanta pe care o dezvolta si imi place ca integreaza feedly cu foarte multe aplicatii.
Ar fi interesant sa vedem o serie de articole despre ce feed-uri merita sa urmarim, grupate pe categorii.
Daca prezinti o parte din feed-urile pe care le urmaresti pe fiecare categorie in parte sunt sigur ca si cititorii vor mai veni cu alte recomandari si toate lumea va avea de castigat.
Eu merg pe feedly; sunt printre cei care le-am dat 50 de dolari la început (după Google Reader) și am primit premium-for-life. Nu am mai încercat să caut altceva, chiar dacă, recunosc, uneori mai dă rateuri.
În rest, în Google Chrome am tot timpul patru tab-uri deschise, pinned. GMail, Facebook, GoodReads, TweetDeck
Valentin, Dorin: cred că am prins Feedly într-un moment nepotrivit. Am așteptat până în ultima zi de Google Reader și l-am testat fix atunci, când sigur era toată lumea călare pe el…cert este că nu mi-a mers, nu a vrut să-mi ia niciun feed, arăta bine dar nu funcționa și n-am mai avut răbdare să-i dau o șansă.
Heeei, eu nu primeam niciun mail cu link-uri de la tine! Nu eram in mailing list?
[…] citit ieri la Pyuric un articol foarte interesant și util. Dacă încă nu ați citit articolul, o puteți face […]