Pe ce mă voi concentra toamna asta (să nu spui că n-ai știut!)

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

Neața,

Știu că am fost un pic absentă în ultima perioadă, însă am un motiv bun pentru asta.

În ultimii ani am observat mai multe probleme legate de educația pe tema burnoutului (termen care reprezintă – în variantă super simplificată – o epuizare emoțională și fizică). Uite doar câteva din acele probleme:

  • Se aruncă foarte ușor cu termenul de burnout, fără să fie înțeles exact ce reprezintă. Toată lumea are burnout! Și-a pierdut din putere și, din cauza asta, sunt afectați cei care chiar sunt în burnout (sau riscă să ajungă) și ar avea nevoie de ajutor. (Problema asta există și cu alți termeni din zona de mental health.)
  • Consumăm cărți pe tema asta, citim articole și newsletters, ascultăm podcasturi, participăm la workshopuri plătite de companie… și avem așteptarea să se rezolve peste noapte. Sunt bune și astea, dar reprezintă doar un punct de pornire.
  • Experții dau doar sfaturi vagi sau citate inspiraționale. „Odihnește-te! Ia o pauză! Ai grijă de tine!„. E ca și cum ai vrea să afli cum alergi un maraton și ți-ar spune: pasul 1: te legi la șireturi și ieși să alergi, pasul 2: keep going până la 42 km. Ok, dar totuși CUM? Lipsește pragmatismul, e foarte mult bullshit & fluff.

Mi-am luat misiunea de a construi eu, Cristina, un program intens și pragmatic cu unelte anti-burnout, unul care chiar să ajute oamenii care-l urmează, iar în această toamnă voi ține prima ediție. La asta am lucrat în ultimele luni și pe asta mă voi concentra până la finalul anului.

Am adunat în acest program tot ce am învățat vreodată din ce am aplicat pe mine – în urma experienței cu propriile episoade de burnout din ultimii 10 ani (în caz că se întreba cineva de ce am albit complet când aveam doar 22 de ani), dar și ce am văzut că funcționează în urma sutelor de ore în care am lucrat 1-la-1 cu oameni care sunt high performers și lifelong learners.

Apropo, prin program mă refer la o serie de workshopuri intense, pe care le voi ține online în timp real pe parcursul a trei luni și cu un grup restrâns de oameni. Sunt axate pe pragmatism și cu multe exerciții.

Se numește Ultimate Guide to Mastering Burnout și îl organizez împreună cu Whisper – Center for Strategic Change.

O să țin prima ediție în această toamnă, începând cu 2 octombrie, va ține până la finalul anului.

În total o să fie peste 45 de ore de lucrat – în timp real, pe Zoom, cu multe exerciții pragmatice, fișe de lucru și know-how pe teme precum: time vs energy management, stoicism, asertivitate și construit limite, stress și anxietate, resilience, willpower, dependența de social media & tehnologia, valori vs nevoi și multe altele.

„Cristina, dar de ce nu ții acest program în companii?”. Am tot primit întrebarea asta în ultima perioadă. Da, este foarte mare nevoie de așa ceva și cu siguranță ar beneficia orice angajat însă, din câte am observat până acum, impactul schimbării și al învățării este cu mult redus! Indiferent de cât de valoros și util este conținutul sau cât de bine sunt construite workshopurile, indiferent de cât mișto este cultura companiei sau cât de interesați spun angajații că ar fi de subiect. Momentan prefer să mă concentrez pe a lucra cu persoane fizice – adică oameni care se înscriu și plătesc din proprie inițiativă.

Ce poți face mai departe?

Varianta A: Să te înscrii pe acest Google Form – doar ca să-ți semnalezi intenția că te interesează programul, no strings attached. Vei primi o serie de mail-uri de la mine cu mai multe detalii și conținut unic, astfel încât oricine să-și ia ceva util indiferent dacă la final se va alătura sau nu. (inclusiv o invitație la un event online pe care-l voi ține doar pentru cei înscriși pe acel form.)

Varianta B: Dacă deja ești convins(ă) că vrei să te înscrii în program, o poți face de AICI – unde ai toate detaliile, inclusiv costurile. Și îți mulțumesc pentru încrederea pe care o ai în mine.

Mă întrebam acum: Cât ai investit în ultimul an în educația și dezvoltarea ta – pe plan profesional sau personal? Dă-mi un reply și spune-mi, chiar sunt curioasă.

Mâine voi reveni cu un mail în care voi dezvălui și eu asta. Iar de săptămâna viitoare revenim la ritmul normal de Friday Read. happy

Happy Friyay! ????☕

– Cristina

Acest text a fost întâi trimis celor abonați la newsletterul meu, Cristina’s Friday Read. Dacă vrei să primești mai multe resurse de acest gen, te poți abona de aici.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed