Black Friday 2019 powerteam @ PORC

De câțiva ani încoace, ultimul weekend al lunii noiembrie a însemnat un singur lucru: Black Friday la PORC. Adică zile și nopți întregi petrecute în depozit, împachetând colete de la prima oră a dimineții până nu mai eram în stare să articulăm cuvinte.

La început erau doar Ergo și Deliric (cei doi co-fondatori ai brandului), în 2013 m-am alăturat și eu, iar în ultimii ani businessul a crescut îndeajuns de mult astfel încât anul ăsta să fim peste 10 oameni implicați pentru a face Black Friday să se întâmple.

Îmi place la nebunie tot ce înseamnă Black Friday, chiar dacă vine automat la pachet cu cel mai mare volum de muncă și este cea mai grea perioadă a anului.

Paranteză rapidă, pentru context: Black Friday la PORC ține doar o zi, se suprapune cu Black Friday-ul original, de la mama lui SUA. Sunt reduse toate produsele, procentul de reduceri diferă în funcție de când au fost lansate și câte mai sunt pe stoc. Scopul este să facă loc pentru produsele noi, de iarnă, care intră în webstore imediat după. Este cea mai mare campanie de reduceri de peste an, mai există doar două campanii mult mai mici: una de aniversarea brandului (la începutul lunii mai, înainte să fie lansate produsele de vară), cealaltă pe final de vară (înainte să fie lansate produsele noi de toamnă).

A fi lovit de un volum uriaș de comenzi într-un timp extrem de scurt funcționează ca o lupă: magnifică fiecare problemă, fiecare provocare, fiecare detaliu. Te forțează să analizezi ce se întâmplă în tot sistemul și cum funcționează rotițele. Pe măsură ce scalezi, observi de la an la an ce merge ca uns, dar și problemele noi care apar și pe care trebuie să te concentrezi să le rezolvi în următorul an. Mai reușești să treci peste o problemă aparent nesemnificativă în oricare altă perioadă a anului, dar de Black Friday îți poate da peste cap sute de comenzi și să-ți zăpăcească toată echipa. Dacă ai o masă cu un picior mai scurt, degeaba sunt perfecte celelalte trei picioare, că tot n-o să poți folosi masa aia.

Offtopic / fun fact: când i-am întrebat de cartea preferată citită în 2019, ambii cofondatori PORC au menționat The Obstacle is the Way, cartea lui Ryan Holiday despre stoicism, filosofia antică extrem de practică și utilă într-un mediu haotic și imprevizibil, în care nu toate lucrurile sunt sub controlul tău. (mesaj de la Ergo: ‘TOATE TREC.’ )

Anul ăsta am împachetat de vineri de la 8 dimineața până duminică seară. Vineri seară a plecat o primă serie de colete spre clienți, iar luni la prima oră au plecat și cele rămase.

Bonus: toate coletele din acest an au plecat cu o felicitare de sărbători (cu un text scris de yours truly) și cu ceva dulce – multe foto mai jos.

PORC x Black Friday 2019 dream team:

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed