Cum să citești mai multe cărți

Cum să-ți creezi un obicei din a citi zilnic, dacă nu citești deloc, nici măcar o carte pe an? Despre asta e mega-articolul meu pentru The CEO Library.

Tot ce am găsit până acum pe subiectul ăsta fie nu e deloc practic, fie e full of bullshit / pretentious, fie este pentru oameni care deja citesc extrem de mult. Și, hei, cine altcineva să fie mai în măsură să vorbească despre asta decât cineva care nu citea absolut deloc în urmă cu câțiva ani, iar acum a ajuns la aproape 60 de cărți pe an? happy Așa că am ‘vărsat’ într-un singur loc toate sfaturile care m-au ajutat pe mine personal în ultimii ani.

Articolul NU este pentru tine dacă te aștepți la scurtături de genul „speed reading techniques”. Sau dacă ai fi vrut un articol scurt, 3 bullet points, 2 fraze la fiecare și 5 poze. Dacă vrei să începi să citești mai mult, ai putea să te obișnuiești cu lecturi mai lungi, nu?

Ah, încă ceva. Numerele sunt irelevante. Degeaba citești mult, dacă citești junk food for brain sau doar ca să atingi un target cu care să te lauzi pe GoodReads. Sau, cum am văzut că se practică, citești tot felul de cărți obscure, de la autori de care n-a auzit nimeni, și după aia îi haterești pe ăia „mainstream”, pe care-i citește „tot poporul”. (m-am dezabonat de la câțiva bloggeri care practică asta ca să se dea culți – mă simțeam ca pe forumurile hip-hop din anii 2000).

E mai important să și înveți și să aplici ceva din cărțile alea, să te ajute să evoluezi pe termen lung. Mai bine recitești o carte de 60 de ori, dacă e într-adevăr potrivită pentru contextul tău, până ești sigur că o respiri prin toți neuronii.

Despre cum am ajuns de la 0 cărți pe an la peste 50, cum să-ți formezi acest obicei, cum să te concentrezi pe o carte fără să-ți fugă mintea după 2 pagini, cum să-ți alegi cărțile și multe altele, în acest articol:

„From 0 to 50 books in one year – how I started reading a lot more as an adult and how you can too”

P.S. mulțumesc:
celor care ne susțin munca pe Patreon – ei au fost primii care au citit acest articol și l-am editat cu ajutorul feedbackului lor.
George Noroc și Vladimir Tudose – pentru poze & art.
Ryan Holiday – pentru cartea din poză și faptul că acest proiect, respectiv acest articol n-ar fi existat dacă nu i-aș fi descoperit munca. tongue vorbesc mai pe larg despre influența lui pozitivă în articol.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

2 comentarii

2 comentarii. Leave new

 • Mişto articolele tale despre cărţi, reuşesc si eu pe la 30-40 pe an. Cei care spun mereu că nu au timp sunt la zi cu toate serialele sau au cu totul alte activităţi.
  Apropo, corect este Goodreads, nu GoodReads. happy

  Răspunde
 • Excelent! Imi iesise cititul din rutina pana acum 2 ani si nu trec prin 50 de carti pe an nici acum. Nu i-am dat foarte multa importanta nici cand l-am reluat dar am castigat semnificativ si pe alte planuri:
  Kindle-ul ma ajuta sa las repede cartile proaste si sa ma apuc de altele mai bune.
  Dorm mai bine si mai regulat de cand citesc seara si am scapat de telefon la ultima ora.
  Nu trebuie desconsiderate cartile audio, whispersync is king pentru cine isi permite si abonamentul Audible.
  Cartile audio m-au fortat sa navetez pe jos sau cu bicicleta si „citesc” mai mult de cand o fac si asa.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed