Despre voluntariat

Am terminat de luat un interviu de care am nevoie maine la facultate. Nu aveam intrebari prestabilite, decat niste puncte prin care voiam sa trec, asa ca s-a desfasurat de fapt mai mult sub forma unei discutii, dupa care am adaugat eu titlurile.

Persoana intervievata este o fosta colega, pe numele ei Marina Tupran. Big hearted girl, saru’mana mult pt informatii. happy

1. Date generale despre Organizatia Nationala a Cercetasilor din Romania

„Pana in 2006 echipa de oameni care se ocupa cu proiecte sociale apartinea Organizatiei Nationale a Cercetasilor din Romania. Echipa alcatuia Centrul Terra Marique si avea mai mult decat specificul clasic cercetasesc si de metodele caracteristice.

Cu toate ca invatarea prin actiune in cadrul naturii, in grupuri reduse de persoane, se pastra, aduceam ceva nou: ne implicam in viata sociala prin proiecte care priveau copii ai strazii sau cu posibilitati financiare ft reduse.
In 2006, centrul s-a transformat in Centrul Pentru Proiecte Sociale, distantandu-se de Organizatia Nationala a Cercetasilor din Romania (ONCR).”

2. Despre finantatori

„Avem un parteneriat cu o comunitate de voluntari din Finlanda, “Rose Project” se numeste. Acest exchange a aparut in urma interesului comunitatii “Inari” pentru aceleasi aspecte ale realitatii romanesti care ne preocupa si pe noi. Ne-au sprijinit in derularea proiectelor. Astfel, in 2004 s-a realizat un exchange intre membrii centrului nostru si tinerii finlandezi. Membrii nostri au fost in postura de ghizi, i-au gazduit pe tinerii finlandezi si au legat prietenii cu acestia.”

( http://www.proiectesociale.ro/content/rose-project.htm )

3. Despre programele desfasurate

„De-a lungul proiectelor, am avut doua mari parteneriate:
I. Cu Centrul Sfantul Stelian care se ocupa cu copii de pe strazi (carora le ofera mese zilnice la cantina centrului) si cu copii din familii sarace (cu care desfasoara diverse activitati).
In cadrul programului organizam un atelier cu copiii cu mijloace financiare scazute si discutam despre sanatate, despre infectiuni cu transmitere sexuala, pregateam jocuri pt dezvoltatea activitatilor de comunicare, de team building samd.
II. Cel de-al doilea program a inceput in 2005 si s-a desfasurat in Valea Plopului, sat care gazduieste Asociatia pro-vita infiintata de Parintele Tanase. Aceasta comunitate gazduieste copii orfani, mame tinere alungate de acasa etc.

In cadrul programului am vrut sa ne implicam in viata asociatiei printr-o prezenta activa atat in zonele satului aflate in constructie sau refacere (am ecologizat albia raului, am scos pietre din rau pentru a fi folosite la constructia caselor etc.) cat si prin ateliere cu copiii. Programul se continua si in prezent. ( http://www.proiectesociale.ro/content/valea-plopului-2005.htm )

III. Alt proiect se desfasura la Centrul de Plasament Ciresarii, situat pe prelungirea Ferentari, (copiii cu dezabilitaţi mentale de la cele mai grave pana la cazuri mai uşoare).
Am facut ateliere pentru a facilita comunicarea acestora cu oamenii din jur, pentru a le imbunatati cultura generala si pentru a le darui afectiune. ”

4. Ce lipseste

„In prezent, organizatia cauta sponsorizari la firme sau companii care prin specificul lor contribuie la viata comunitatii sau sunt dispuse sa doneze produse. ”

5. Cum ai ajuns sa faci voluntariat

„Organizatia a avut o perioada de recrutare prin licee, insa pe parcurs membrii vechi au recomandat persoane inclinate spre acest tip de actiuni. Personal, mi s-a vorbit despre centru de catre unul dintre lideri si m-am oferit voluntar. „

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed