Cristina’s Friday Read #20 || primul podcast (altceva nu contează :P )

Neațaaaaaa,

Am o veste uriașă și care mă face să mă simt panicată în așteptarea reacțiilor. Ieri am lansat primul episod din podcastul The CEO Library. Yup, yup. There, I said it. Ai ocazia să ne asculți (pe mine, Bobby și Vlad) vorbind despre cărți, business și ce vrem să facem cu The CEO Library.

Discuția e destul de freestyle. Suntem 3 oameni care ne știm de foarte mulți ani, am mai lucrat împreună pe un proiect pe care l-am lansat în urmă cu 10+ ani (monden.info, pe care l-am vândut în plină criză financiară), după care drumurile noastre s-au despărțit o perioadă. Am continuat să lansăm și să creștem alte proiecte, iar acum ne-am unit din nou forțele și punem tot ceea ce știm în The CEO Library.

În acest prim episod povestim despre cum am ajuns să lansăm site-ul, despre ce va fi podcastul, ce cărți citim, iar la final discutăm pe larg despre sistemul prin care abordăm antreprenori și manageri pentru seria noastră de interviuri.

Ok, hai că am vorbit destul, mai bine te las să ne asculți (găsești în link și mai multe detalii despre de ce să ne dai o șansă):

The CEO Library Podcast Episode #1

Ah, ar mai trebui să menționez că, fiind un proiect internațional, și podcastul este în engleză. Așa că vorbim în engleză, cu acentele de rigoare happy Eu una n-am mai avut șanse să-mi exersez engleza de vreo 12 ani, de când am ieșit din liceu – oricât de mult aș citi și aș scrie în engleză zi de zi, nu e același lucru dacă n-o vorbesc. Dar, dacă am fi așteptat ca toate lucrurile să fie aliniate perfect, probabil că n-am fi lansat niciodată acest podcast.

Credem că „Done is better than perfect” – este motivul pentru care am vrut să lansăm The CEO Library cât mai repede, la fel cum am lansat și acest podcast rapid. Cea mai bună metodă prin care putem învăța e prin feedbackul și criticile primite. Așadar, acum că am plonjat cu capu’ înainte, aștept să asculți podcastul și să-mi spui părerea ta happy Fie dai reply la acest mail, fie un share pe Facebook, fie ne lași comentariu direct pe pagina podcastului – oricum preferi (recunosc că pe noi ne-ar ajuta ceva public, ca să afle și alții de podcast).

***

Articolele pentru acest sfârșit de săptămână:

Asset Thinking: How Do You Invest In Entrepreneurship?

Pe Taylor Pearson l-am descoperit în urmă cu câteva săptămâni via Vladimir și i-am citit de atunci aproape toată arhiva de pe blog și ascultat podcasturile unde a fost invitat. Am mai dat link spre el în newsletterul anterior, pregătește-te să tot vezi de acum înainte. Precum acest articol, pe care l-a publicat în urmă cu 3 ani.

Să citești și JOMO (The Joys of Missing Out).

The Diderot Effect: Why We Want Things We Don’t Need — And What to Do About It

James Clear explică de ce ne dorim constant lucruri de care nu avem nevoie și cum să ieșim din jocul ăsta pe care nu-l vom putea câștiga niciodată.

#Unplug: Baratunde Thurston Left The Internet For 25 Days, And You Should, Too

Poate nu chiar deconectare 100%, dar unele lucruri tot ar merita să le facem pentru noi din când în când: rupt complet de telefon seara și în weekenduri, pus pe silent atunci când ne întâlnim cu cineva, ca să putem rămâne atenți la conversație, uitat acasă din când în când etc.

Eu una am rupt cordonul ombilical cu Facebook în urmă cu 2 ierni și, iată, încă trăiesc bine mersi. N-a ars nimic dacă n-am citit mesajele primite acolo. Am început prin a șterge aplicația de pe telefon, ulterior am pus extensie de browser prin care am o limită de 10 minute pe zi. 10 minute sunt de ajuns ca să-mi fac treaba – iar prin treabă mă refer la lucrurile esențiale, work related, nu „scroll la infinit în news feed”. Au ajuns să mă epuizeze toate acele „like”, „seen”, sunt toxice și vreau să am cât mai puțin de-a face cu așa ceva. Energia mea merită investită în lucruri care mă vor ajuta mult mai mult pe termen lung.

Anywayz. Citește experimentul acestui tip care s-a deconectat complet timp de aproape o lună, e interesant.

14 Ways To Make Journaling One Of The Best Things You Do In 2018

Din seria „nicio vineri fără Ryan Holiday”, a publicat de curând un articol despre cum să ții jurnal – un obicei care ți-ar putea prinde bine anul viitor. Sau chiar și anul ăsta – de ce să aștepți 3 săptămâni pentru așa ceva?

E un obicei pe care l-am adoptat și eu în urmă cu 17 ani – on and off, că am avut și luni când am renunțat să mai scriu în jurnal (și am regretat fiecare pauză). Acum încerc să scriu în fiecare dimineață. E o metodă bună de a-mi face ordine în gânduri, de a-mi scoate gărgăunii din cap happy și îmi permite să mă concentrez mai bine la treabă după aia.

Coming soon to an inbox near you: Mihnea’s weekend reading

Sâmbăta trecută m-am trezit cu o surpriză plăcută în inbox: Mihnea, un prieten foarte bun, și-a reactivat newsletterul și a trimis o serie de articole mișto de citit peste weekend.

Mihnea este cel care m-a motivat pe mine astă vară să pornesc acest newsletter, a fost picătura care a umplut paharul gândurilor proprii, așa că îi sunt super recunoscătoare. Doar că eu am continuat să trimit Friday Read în fiecare vineri, pe când el… a trimis doar trei mail-uri.

L-am amenințat că scriu despre el, ca să pun presiune și să se țină de treabă. So, citește despre ce este vorba și, dacă ți se pare interesant, abonează-te și la newsletterul lui. happy E în engleză și citește complet alt gen de articole decât cele pe care le trimit eu.

The CEO Library – după două luni și jumătate de la lansare

Închei tot cu self-promo happy Este articolul pe care l-am scris vinerea trecută, povestesc ce s-a mai întâmplat la The CEO Library în ultimele luni, ce am mai învățat (este articolul despre care vorbim și în podcast).

Explic pe larg sistemul nostru pentru interviuri: cum aleg oamenii cu care stăm de vorbă, câți au răspuns până acum, cum îi abordez etc. Plus planul pe partea de promovare (ce nu merge, la ce trebuie să mai lucrăm).

Are și Bobby un articol de update, la el găsiți inclusiv cifre (trafic, social media).

***

Azi nu am cărți, fiindcă pregătesc ceva separat pe tema asta, ca de final de an (din acest motiv am și dat mai multe linkuri spre articole decât dau de obicei).

Dar aștept feedbackul pentru podcastul pe care l-am lansat ieri happy fie el bun sau rău (mai ales dacă e rău!). Avem în plan să mai facem 9 episoade înainte să tragem linie și să vedem dacă merită să continuăm sau punem punct, deci sigur ne va ajuta orice gând ai pe tema asta.

Mulțumesc!

– Cristina

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed