Newsletter – Cristina’s Friday Read

Cristina's Friday Read 2

Abonează-te @ Cristina’s Friday Read

Am pornit newsletterul Friday Read în vara 2017, din dorința de a-mi ajuta prietenii să nu facă aceleași greșeli pe care le-am făcut eu și să împărtășesc lecțiile (scumpe) pe care le învăț pe propria-mi piele.

Mă săturasem de toate articolele de dezvoltare personală scrise de diverși “experți” și “specialiști” care încearcă să pară ceva ce nu sunt și servesc rețete de “succes garantat”. Le simt la fel de superficiale și nesatisfăcătoare precum mâncarea junk: 0 valoare nutritivă, doar dau dependență și ne lasă mai înfometați ca înainte.

Friday Read este locul unde scriu despre ideile pe care mi-aș fi dorit să le descopăr mai devreme, resurse care m-au ajutat să-mi accelerez procesul de învățare, să iau decizii mai bune și să rămân întreagă la cap. Încerc să acopăr toate nuanțele de gri existente și în lumea reală, să ofer unelte care să pot ajuta oamenii să vadă perspective noi și să ajungă singuri la cele mai bune decizii pentru contextul lor. Dar, evident, munca și responsabilitatea ne aparțin 100% – depinde doar de noi să punem în practică tot ce citim.

Sunt o fire introvertită, sceptică, atrasă de filosofia stoicilor. Super-puterea mea este curajul de a mă schimba atunci când realizez că am greșit. Îmi place să cred că sunt analitică, însă nu întotdeauna am încredere în ce-mi trece prin minte și conștientizez că țin în minte simultan convingeri conflictuale. Revin mereu la vorbele lui Richard Feynman: “The first principle is that you must not fool yourself – and you are the easiest person to fool.” .

De ce newsletter? Fiindcă este o variantă prietenoasă pentru sănătatea noastră mentală. Un email nu depinde de algoritmi schimbători și nu dispare din inbox dacă nu îl citim imediat după ce îl primim, ci îl putem deschide atunci când este convenabil pentru agenda noastră.

Te poți abona completând câmpurile de mai jos.

P.S. newsletterul are conținut unic, doar pentru cei abonați, diferit de ce public pe blog.

Red pill or blue pill?

– Cristina