Toolbox: echipamentul pe care m-am bazat în 2021

Petrec prea puțin timp vorbind despre produsele pe care mă bazez zi de zi, în schimb imediat mă plâng de cele cu care am probleme.

Articolul de mai jos este despre cele din prima categorie happy Am făcut o listă cu produse, aplicații și unelte pe care le folosesc aproape zilnic, indiferent de cât de banale ar fi. De la ceas, laptop sau telefon până la echipamentul de alergare, pixurile și agendele folosite, dar și aplicațiile pentru care plătesc.

O să public un update anual la această listă (o găsești aici pe cea din 2020).

Dacă vrei să mă întrebi mai multe despre unul din produsele menționate aici, lasă-mi un comentariu!


Toolbox 2021:

Inel: Oura, generația 2 (la fel ca în 2020)

Am intrat deja în al 3lea an de când port Oura – inelul inteligent cu care-mi monitorizez calitatea somnului (puls, HRV, temperatură). Am publicat un articol amplu despre el aici, în toamna 2020, la un an după ce l-am cumpărat.

Câteva observații noi față de ce găsești în acel articol:
– În al doilea an de purtat Oura am început să văd patternuri în datele adunate – sunt niște cicluri vizibile, influențate de anotimp – adică de temperatura de afară și de nivelul meu de stres din acea perioadă. Cu alte cuvinte, indiferent de cât de mult încerc eu să optimizez zi de zi ce mănânc, când mănânc, cât mănânc, suplimente, sport etc, când dau zoom out încep să observ niște trenduri mari.
– Ce te-ar ajuta să știi: bateria / acumulatorul începe să se ducă după vreun an, trebuie încărcat mult mai des. E normal, însă am observat că nu toată lumea e conștientă că astea au un număr limitat de cicluri de încărcare. Se duce mai rapid bateria și atunci când fac mai multă mișcare, în zilele când merg mai mult pe jos.
– Mi s-a stricat conexiunea bluetooth la el în septembrie 2021 (aplicația din telefon nu mai vedea deloc inelul, nu se mai conectau), le-am dat un mail, mi-au trimis niște instrucțiuni – teste pe care să le fac ca să-și dea seama de la ce ar putea să fie, și pe urmă mi-au trimis unul nou (încă eram în garanție) – toate astea s-au petrecut într-un timp foarte scurt, customer support super ok.
– L-aș cumpăra din nou? DA, însă nu pentru monitorizarea somnului – asta fiindcă în acești 2 ani în care l-am purtat am învățat suficiente lucruri despre corpul meu încât să nu mai am nevoie de un inel care să-mi spună de ce mă simt cum mă simt. Acum îl folosesc pentru monitorizare hormonală și pentru conexiune / statut – deoarece, din câte am observat, oamenii care poartă Oura sunt la fel de disciplinați și conștienți de sănătatea lor (se numără printre valorile mele).



Ceas: Garmin fenix 6 Pro. (la fel ca în 2020)

Este ceasul pe care-l port zi de zi din mai 2020 – îl dau jos noaptea, când mă bag în pat, dar primul lucru pe care-l fac dimineața este să-l pun la loc la mână. Mă bazez pe el pentru date legate de orice înseamnă mișcare. Alerg pe munte, am în plan competiții destul de lungi, am un target de 10,000 de pași pe zi și folosesc Garmin pentru a monitoriza toate astea.

Eu mi l-am luat când deja alergam constant de 5 ani, modelul ăsta e ideal pentru cineva obsedat de date, însă au și niște variante mai basic (Vivoactive, de ex).



Tableta: Remarkable 1 (la fel ca în 2020)

Remarkable este o tabletă pe care o am de 2+ ani și pe care pot scrie de mână, iar pe urmă mi se sincronizează documentele automat în cloud, cu aplicația de desktop sau mobile.

De ce am ales Remarkable și nu iPad sau alte tablete? Fiindcă nu are nimic altceva pe ea ce-mi poate distrage atenția, este grayscale, gândită doar pentru scris și documente (îți poți pune PDF-uri pe ea).

Un minus este că bateria nu ține foarte mult și, dacă o folosesc o zi, am nevoie s-o pun la încarcat la final – lucru care înțeleg că s-a rezolvat la versiunea a 2a, lansată anul trecut (eu am primul model).

Cunosc mulți oameni care se bazează doar pe Remarkable, însă eu personal am început să revin la combinația hârtie + procesat săptămânal în Evernote (aplicația de notițe digitale), mai folosesc tableta doar pentru notițele pe care le iau la sesiunile de coaching – atât.

Cred că o să renunț complet la ea în curând, deoarece simt că sunt prea multe straturi în sistemul meu de luat notițe – prefer să am mai puține locuri unde notez. Plus că din Evernote mi-e mai ușor să revin la ce am notat, să caut în urmă prin ele. Pe de altă parte, eu și sunt obsessive-compulsive note-taker.

Dacă îți place să scrii de mână, dar totuși vrei să renunți la hârtie, tableta asta este o soluție pe care s-o iei în calcul.



Telefon: Oppo Reno 4 Pro 5G și (mai nou) OnePlus 8 Pro.

Am început anul cu un OnePlus 5T, cumpărat în iunie 2017. Îl scăpam zilnic pe jos și era ok, până într-o zi când i-am dat o lovitură fatală. L-am înlocuit cu un Oppo Reno 4 Pro 5G – cele 2 branduri sunt produse de aceeași companie. Modelul de Oppo ales de mine a fost foarte bun, cu excepția camerei foto, care mi s-a părut sub nivelul OnePlus-ului vechi.

Pe finalul anului am revenit la OnePlus. Am primit cadou un 8 Pro, ceea ce rezolvă problema cu camera foto și sper să mă țină la fel de mult ca OnePlus-ul anterior.

(Eu sunt omul potrivit care să testeze cât de bine rezistă un produs la căzături sau cafele vărsate zilnic.)



Ebook reader: Kindle Paperwhite (la fel ca în 2020)

Am un Kindle Paperwhite alb primit cadou de la Bobby în 2017. Nu cred că mi-aș fi cumpărat singură, eram prea atașată de cărțile fizice, dar acum îl folosesc zilnic – în special noaptea, când nu vreau să-l deranjeze lumina pe bărbat. Dacă o carte este suficient de bună, mi-o cumpăr ulterior și în format fizic.

Însă a început să meargă din ce în ce mai încet, probabil că la un moment dat va trebui să-l schimb cu o versiune mai nouă. Nu știu dacă este de la ultimul update făcut de ei (am observat că s-a schimbat recent) sau de la faptul că am adunat prea multe cărți pe el.



Laptop: Asus VivoBook 14, i5. (la fel ca în 2020)

Este laptopul pe care mi l-am luat la începutul pandemiei. Un Asus VivoBook cu Intel i5 și ecran de 14, a costat 2.500 de lei. E mai mult decât suficient pentru ce am eu nevoie, adică browsing și Steam – jocuri din anii ’90-2000. happy Țin totul în cloud, deci nu am nevoie de putere mare de procesare sau stocare. Singurul lucru care m-a interesat a fost greutatea, să nu-mi rup spatele când îl car după mine prin oraș.

Am avut mai demult Mac, e drăguț, însă nu e pentru mine. Sistemul e prea restrictiv pentru gusturile mele și, la cât costă, îmi dă o stare de anxietate fiindcă mă forțează să mă comport cu laptopul ca un bibelou iar eu îl cam trântesc, vărs cafea etc. Mai bine țin chestiile scumpe departe de mine.



Încălțăminte: ON Cloudflow (asfalt), Hoka Torrent (munte).

Din 2017 port doar brandul ON zi de zi, și pentru mers prin oraș, și pentru alergări, și pentru sală. Este primul brand de încălțăminte de alergare în care mă simt bine și mai și arată bine, nu mi-e rușine să fiu văzută în ei. N-am niciun motiv să-i schimb prea curând.

În 2021 mi-am luat 2 perechi noi de ON Cloudlow și una de Cloudswift (un model mai vechi, pe care nu-l mai găsesc, nu cel din linkul ăsta).

Obișnuiesc să îi port până îi rup, îi distrug de tot, dar în același timp eu și merg pe jos / alerg destul de mult – în 2021 am făcut în total 3000 de km, adică 4 milioane de pași. Vorba bărbatului, perechile de încălțăminte au ajuns să fie consumabile.

Pentru alergările montane am rămas la Hoka Torrent – ușori, de viteză, am suficient spațiu la degetele din față. Cumpărați de la Infinity Run.

Mai am o pereche de La Sportiva Helios 2.0, dar i-am purtat mult mai rar în ultimul an (e un model ușor, bun de viteză, însă potrivit pentru distanțe mai scurte – cred că cea mai lungă alergare făcută cu ei a fost de 28 de km, în Retezat).



Șosete: Injinji Performance Run 2.0 No Show Guava. (la fel ca în 2020)

Da, sunt niște șosete cu degete și sunt minunate happy Merită investiția dacă vrei să scazi șansele de a face bășici. Ar trebui să-mi mai cumpăr câteva perechi, momentan am rămas cu cele 2 cumpărate înainte de pandemie. Tot de la Infinity Run.



Rucsac / vestă / centură: Scott 4L și ArchMax. (la fel ca în 2020)

Prefer să alerg cât mai light, doar cu ce intră în centură dar, pentru alergările mai lungi – unde vreau să car după mine sprayul de urși – folosesc vesta Scott de 4 litri.

De ziua mea am primit cadou o centură Naked, bărbatu’ zice că e the truth, o testez și revin.



Geaca: Salomon Lightning Waterproof (alergare), The North Face Triton Triclimate parka (oraș), Carhartt WIP Mountain Coat (oraș) (la fel ca în 2020)

Am rămas cu aceleași geci din alți ani. Salomon Lightning este cea pentru alergare, are impermeabilitate și respirabilitate 10k și este ușoară – 200 g.

În oraș port o geacă Carhartt pe care o am din 2012, și una de la The North Face din 2015.



Epilator: Philips Lumea BRI950. (la fel ca în 2020)

Îl am din toamna 2019 și este al 2lea epilator cu IPL Philips Lumea pe care mi-l iau, după ce modelul anterior m-a ținut 5 ani (au și ele o limită de viață, un număr de impulsuri).

Își face treaba, cu condiția să nu uit eu să-l folosesc happy Se folosește pe pielea proaspăt epilată cu lama, odată la 2 săptămâni, după care se trece la o perioadă de întreținere, când trebuie folosit doar o dată pe lună.

Dacă vrei să iei cadou iubitei așa ceva, nu-ți recomand să te duci spre variantele cele mai scumpe: diferența este că acelea au incluse tot felul de accesorii, capete de mărimi diferite, însă nu cunosc pe nimeni care să le folosească. Varianta cu doar 2 capete este suficientă.



Dental: Irigator oral Panasonic EW-DJ10-A503 (nou)

În 2021 a trebuit să-mi pun aparat dentar pe arcada de sus (mulțumesc, măsea de minte proaspăt răsărită și de 2x ori mai mare decât a oamenilor normali!), ocazie cu care mi-am luat un irigator. N-am vrut să-l ascult pe soț și să iau o variantă cu acumulator, așa că m-am încăpățânat și mi-am luat pe baterii. Dar uite ce nuanță frumoasă de albastru are! (Dacă-ți iei, ia cu acumulator).



Espressor: Bialetti Moka (la fel ca în 2020).

Este un espressor de aragaz, de capacitate mică – facem doar câte o cafea pe rând la el și îl avem de la începutul lui 2015. Ergo este responsabil dimineața de cafea (deh, costurile când ești primul care se trezește în casă), suspectez că la un moment dat o să vrea să trecem la o variantă mai eficientă.



Curățenie: purificator Xiaomi Mi Air 3, robot Vacuum-Mop P.

Avem un purificator luat fix înainte de începerea pandemiei și un roboțel-aspirator primit cadou anul trecut (l-am botezat Roberta și îl terorizează pe pisoi).



Papetărie & co: stilou Parker (a fost cadou, nu știu exact ce model e, dar îl iubesc), pixuri Uni JetStream 101, essential ballpen PORC și jurnal Daily Diary Moleskine A5. (Cel de anul ăsta e verde-mentă, cel de anul trecut a fost cu Alice in Wonderland).


Aplicații pe care le folosesc zilnic (abonamente plătite):



Health:

  • Strava – 270 lei / an. Aplicația pentru activitățile sport.
  • MyFitnessPal – 250 lei / an. Aplicația cu care monitorizez ce mănânc.
  • Waking up – 440 lei / an. Aplicația de meditație ghidată a lui Sam Harris. Am testat multe altele, însă îmi place vocea lui.


  • Content (consum și organizare):

  • Audible – 47 lei / lună. Aplicația pentru cărți audio, am o carte inclusă pe lună, citesc așa în special biografii / memorii (mi se par mai ușor de urmărit și nu am nevoie să iau multe notițe).
  • Feedly – 320 lei / an. Aplicația de RSS feed pe care mă bazez pentru a rămâne la curent cu ce se publică online pe un blog sau un site, să fiu sigură că nu-mi scapă nimic și să nu depind de un algoritm care este schimbat constant.
  • Pocket – 32 lei / an. Alicația tip read-it-later, în care din 2013 salvez articole și le citesc mai târziu. Un fel de sală de așteptare către atenția mea.
  • Google storage– 140 lei / an, 218 GB. Plătesc din 2009.
  • Evernote – 99 lei / an. Aplicația în care iau notițe digitale, o folosesc din 2015.


  • Content (producție și distribuție):

  • ConvertKit – $490 / an. Este softwareul prin care trimit newsletterul – am renunțat la Mailchimp în primăvară (una din cele mai bune decizii ale anului trecut).
  • Zoom – 242 lei / an. Pentru workshopurile pe care le țin online.
  • Soundcloud – 55 lei / lună. Pentru podcastul hostat la o calitate superioară.
  • Libsyn – 66 lei / lună. Pentru distribuția podcastului pe toate platformele (știu, am făcut o struțo-cămilă, o să renunț la Soundcloud).


  • Entertainment – streaming:

  • Spotify – 4.99 euro / lună.
  • YouTube Premium – 26 lei / lună.
  • HBO Go – 20 lei / lună.
  • Netflix – 50 lei / lună.


  • Securitate:

  • LastPass – 175 lei / an. Aplicația pentru parole, o folosesc din 2015.
  • Bitdefender – 36 lei / an.
  • Articol Toolbox 2020

    VREI MAI MULT?

    Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

    PE ACEEAȘI TEMĂ

    COMENTARII

    2 comentarii

    2 comentarii. Leave new

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Fill out this field
    Fill out this field
    Te rog să introduci o adresă de email validă.
    You need to agree with the terms to proceed