De vorbă cu oamenii #FITS2017: Alex Ciucă

Alex Ciuca @ FITS 2017

Acest articol face parte dintr-o serie de interviuri scurte luate oamenilor care participă la FITS 2017 (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu). Alex Ciucă se numără printre bloggerii care vin în fiecare an să scrie despre festival, îi puteți citi articolele pe Hoinaru.ro.Nume, vârstă, oraș, ocupație.

Alex Ciucă, 28 de ani, București, antreprenor.Când și cum a început povestea ta cu FITS?

Prima oară am venit la FITS în 2012. M-au invitat cei de aici, organizatorii, să fiu blogger oficial și am venit din curiozitate, sincer să fiu. Era un an în care am fost pe la foarte multe festivaluri și am vrut să văd și cum e festivalul de teatru de la Sibiu. Și mi-a intrat la suflet.Ce înseamnă pentru tine acest festival?

De vreo 3 ani încoace înseamnă o săptămână de vacanță, o parte din concediul meu bine stabilit. Înseamnă o supradoză de teatru, cu 3-4 spectacole pe zi. Foarte multă relaxare, dar și destul de multă muncă dimineața. Și mulți kilometri merși pe jos.O amintire pe care n-o vei uita niciodată legată de acest festival.

Amintirea pe care n-o s-o uit niciodată e de la prima ediție, din 2012, când eram la muzeul de istorie, la un spectacol legat de Shakespeare. Actorii Teatrului Radu Stanca au urcat pe scenă, au început spectacolul, iar după aia a început o ploaie torențială, de vară. Se juca în aer liber, eram convins că o să se întrerupă spectacolul, dar actorii nu aveau nicio treabă au rămas și au jucat în ploaia aia. A fost incredibil. Lumea și-a scos umbrelele, rând pe rând, s-au strâns între umbrele, câte doi, câte trei, și au văzut spectacolul. Cred că o oră s-a jucat în ploaie.Un sfat pentru cineva care vine la festival pentru prima oară?

Le recomand să aleagă un weekend și să vină special la spectacolele de stradă, pentru că practic așa intri cel mai bine în atmosfera festivalului. Și apoi să intre și în săli.


Leave a Reply