Eurovision 2007

Au inceput inscrierile la Eurovision 2007!
Pana pe 15 ianuarie (maine) trebuiesc trimise piesele celor care vor sa participe, iar in ziua de 17 ianuarie se va tine prima preselectie (nemediatizata).
Juriul este format din reprezentanti ai presei scrise / radio / TVR / caselor de discuri si compozitori. 24 de melodii vor fi alese sa intre in semifinala, care se va desfasura pe 27 ianuarie si 03 februarie. 50% va conta aici votul telespectatorilor, si 50% votul juriului.
Marea finala pe Romania, la care vor ramane doar 12 melodii, va avea loc pe 10 februarie 2007 (tot 50% votul telespectatorilor si 50% juriul).
Finala Eurovision va fi in mai 2007 , la Helsinki (Finlanda that is, in case u had no idea).
Pana acum, stiu sigur de Conekt si de Alb Negru ca vor participa la prima preselectie. Conekt participa cu o piesa chill, de breakbeat, in limba engleza, care va fi inclusa si pe noul album. Ca intotdeauna, piesa este compusa cap-coada de ei (linie melodica, negativ, versuri, coregrafie, etc). Alb Negru vor participa cu varianta in engleza a piesei “Impreuna”, un featuring cu Anca (Asia) de pe albumul lor, si cu inca o piesa “surpriza” cantata de 9 artisti. Andreea Banica va participa si ea la Eurovision, insa pentru Polonia, cu piesa “Rendes-vous”.
Zilele trecute, Mihai Traistariu a castigat premiul de “cea mai buna voce de la Eurovision” din cele 51 de editii. El poate ridica 5 octave si o treime, fiind cea mai buna voce masculina. Mariah Carey ridica 5 octave si jumatate… Maxima este de 7 octave (la pian).

Later edit: va participa si Andra cu piesa “We go crazy”. Iar Mitrea a declarat ca Andreea Banica nu a mai participat la Eurovision pentru Polonia din cauza unei “intarzieri a casei de discuri”.


Leave a Reply