Azi începe FITS 2017 (iar de data asta nu-l mai ratez!)

Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2017

Am emoții. Genul acela de fluturași în stomac pe care-i ai înainte să te întâlnești cu un om pe care-l admiri foarte tare și-l urmărești de la distanță de mult timp. Săptămâna viitoare voi merge pentru prima oară la FITS.

FITS, adică Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, începe azi, 9 iunie, și se va desfășura până pe 18 iunie. A ajuns la a 24a ediție, dar asta este prima la care particip și eu… în sfârșit!

În anii anteriori am tot zis că merg, dar de fiecare dată intervenea ceva și nu au reușit să se alinieze planetele. Ulterior trebuia să ascult toate poveștile mișto ale prietenilor care au fost și-mi făceau în ciudă cu lucrurile pe care le ratasem.

Ei bine, până aici. Voi fi inițiată și eu într-ale FITS-ului. Vin luni, pe post de co-pilot în HoiMobil, și voi sta până vineri.



Ce știu sigur în acest moment:


– Voi sta de vorbă cu oamenii din organizare, păpușarii, cei invizibili publicului și care au grijă ca totul să iasă așa cum era planificat. Vreau să-mi povestească (și să VĂ povestească, fiindcă voi da din casă ulterior aici) despre munca gargantuană din spate.

Cifrele oficiale sunt următoarele: în cele 10 zile ale festivalului vor fi 503 evenimente care se vor desfășura în 71 de spații, vin 3278 de artiști și invitați speciali din 72 de țări, sunt așteptați peste 600.000 de spectatori, 200 de jurnaliști și bloggeri, și există o echipă de 600 de voluntari care coordonează toate astea.

Pentru oricine a organizat ceva la viața lui, un eveniment oricât de mic (ca să fie în stare să pună în context), toate numerele astea dau un gol uriaș în stomac. Vreau să știu cum sunt scalate lucrurile la acel nivel, astfel încât totul să iasă impecabil.



– Mi-am trecut în program să ajung la cât mai multe spectacole de stradă și concerte din Piața Mare și bisericile fortificate.

Focus



– Nu voi rata Brodsky/Baryshnikov, un one-man show cu Mikhail Baryshnikov bazat pe poeziile lui Joseph Brodsky. Practic, momentul în care a fost anunțat acest spectacol a fost cel în care am știut că anul ăsta nu-mi mai scapă FITSul.

Brodsky-Baryshnikov



– Mi-e ciudă că nu revăd Faust. L-am văzut deja în urmă cu vreo două veri, în afara festivalului, și l-aș mai revedea. Din păcate, nu-l prind – se joacă pe 17 și 18 iunie, iar eu plec vineri dimineață, pe 16, din Sibiu.

Faust



Și cam pe aici se opresc lucrurile pentru care aș băga mâna în foc în acest moment. Mi-am salvat foarte multe lucruri din program, însă presupun că mi se vor mai schimba planurile la fața locului.

Cu ce veterani FITS mă voi întâlni săptămâna viitoare pe acolo? De la cine pot să fur și eu niște tips & tricks?

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed