Watchlist: filme de văzut în decembrie 2015

Glendale cinema

Contul de pe IMDB este unul dintre cele mai vechi pe care le am – l-am făcut în vara lui 2003 și acum, după mai bine de 12 ani, încă îl folosesc la greu. Cum altfel aș putea rămâne la curent cu ce filme mai urmează să apară, unde altundeva să-mi fac liste cu tot felul de filme și seriale pe care vreau să le văd sau să le revăd? (call me old school, but IMDB = THE place to go când vine vorba de filme).

Combinat topurile lor cu ce am mai găsit prin cartea aia cu 1001 filme de văzut într-o viață și cu articolele lui Vali, am ajuns să am ditamai listele.

Am instalată și aplicația lor de Android – dacă-mi menționează cineva într-o discuție vreun film sau serial nou, intru în aplicație și adaug direct în watchlist. Dau de vreun film recomandat pe un blog, intru pe IMDB și-l adaug în Watchlist. La îndemână, rapid și deloc complicat.

Pentru decembrie 2015 am trei filme trecute pe watchlistul IMDB, trei mari și late:

1. Bridge of Spies, cu Tom Hanks – a avut premiera weekendul ăsta. Este ecranizarea unei povești inspirată din fapte reale, din timpul Războiului Rece. Pe scurt: CIA trimite în Berlin un avocat din Brooklin (Tom Hanks), cu misiunea de a negocia eliberarea unui pilot american care fusese capturat pe teritoriul Uniunii Soviectice.

2. Steve Jobs (premiera pe 11 decembrie). Filmul este împărțit în trei scene distincte, acțiunea din backstage de dinaintea a trei lansări majore Apple: Macintosh în 1984, NeXT în 1988, iMac în 1998. Dacă vreți să citiți mai multe, vedeți că cei de la Wired au un interviu interesant cu Aaron Sorkin pe tema asta.

3. Star Wars VII – The Force Awakens (premiera pe 18 decembrie) – sper că nu mai are nevoie de nicio introducere.

Probabil că și ultima parte Hunger Games va rupe în acest sfârșit de an pe partea de încasări, însă nu mă grăbesc să-l văd. Am citit cărțile în urmă cu câțiva ani. Știu cine moare.

Foto credit: Glendale – unul din cinematografele mele preferate din București.


3 Comments

 1. Star Wars is not my thing, dar astept si eu Steve Jobs. Cred ca jocul actoricesc va fi genial. Hunger Games, primul si singurul film la la care am platit un bilet in UK si mi-a parut extrem de rau. Aparent, partea a II-a concentreaza mai multa actiune, probabil ma voi uita, I need closure laughing

  In rest, am 2 fete mandre cucuiete, la care apelez uneori mai des decat la IMDB.

  • Să le rogi pe cele două fete mândre cucuiete să-și facă și ele cont de IMDB, ca să-și shareuiască recomandările cu tot poporul!

   Am încredere în Aaron Sorkins, so far nu m-a dezamăgit.

   Legat de Hunger Games, pot să-ți împrumut cărțile când mai treci prin țară. laughing

 2. Una din ele ar deveni faimoasa, aia e sigur laughing Pe un cu totul alt gen, am o fascinatie pentru Del Torro. Ii urmaresc filmele, fara sa imi pese mult de subiect, asa ca surpriza de la sfarsit e mai buna. Cristopher Nolan. Dada. El.

  Facem cerc de lectura, in parc, la iarba verde.

Leave a Reply